Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » De Mont-Ventoux actie van Leo Valk
Klik hier voor meer informatie
Op 19 september 2015 ga ik de Mont Ventoux beklimmen om geld op te halen voor het Nationaal MS Fonds. Waarom? Omdat ik andere MS patiënten ook een gelukkig leven gun. Een leven met MS maar ook een autonoom leven met mogelijkheden en geluk. Het Can Do Behandelprogramma van het Nationaal MS Fonds helpt daarbij. Ik ga de Mont Ventoux bedwingen met mijn scootmobiel.

Vijftig familieleden, vrienden en bekenden gaan met mij mee, op
de fiets of te voet.
Met deze beklimming willen wij een substantieel bedrag ophalen voor dit bijzondere behandelprogramma.

“Zelf aan de bal blijven”
Ik ben Leo, ik ben 48 en heb ruim 12 jaar MS. Natuurlijk schrok ik enorm toen de diagnose MS gesteld werd. Je weet niet
wat je te wachten staat, alles wordt anders, maar wat precies was niet te voorspellen.
Ik ben niet de persoon om bij de pakken neer te gaan zitten. Mijn beperkingen houden mij soms tegen, maar meestal vinden we, mijn vrouw Ingrid en ik, wel een manier om iets te ondernemen. Van een fietsvakantie – ik op mijn scootmobiel- in Frankrijk tot een rondreis door Zuid-Afrika. Natuurlijk vergt het veel voorbereiding, maar het weerhoudt ons er niet van dit te doen.

alt

Dat geldt ook voor mijn werk. Ik werk 20 uur per week bij ABN Amro bank.

Door de aanpassingen die zijn gedaan, zoals een invalideparkeerplaats voor mijn aangepaste auto, kan ik goed functioneren. Ook heb ik altijd prima (werk)afspraken met leidinggevenden kunnen maken.

Rotterdam
Naast werken en reizen ben ik ook graag in mijn eigen stad Rotterdam. Met mijn scootmobiel kom ik overal: de bioscoop, de Maas, het Kralingse Bos, North Sea Jazz en de leukste restaurants. Geen mooie plek in Rotterdam of ik ben er geweest. Er zijn dagen dat het minder gaat, wanneer onzekerheden de kop opsteken en ik aanloop tegen mijn beperkingen. Wat mij helpt is om zelf aan de bal te blijven. Als iets onvoorspelbaar is betekent dat niet dat ik het niet doe, het betekent alleen dat ik een manier bedenk hoe het wel kan. De regie in handen houden, dat vind ik belangrijk. Dat is ook wat mij zo inspireert aan het Can Do Programma van het Nationaal MS Fonds. Deze aanpak gaat over mogelijkheden, eigen regie en een gelukkig leven. Daarom draag ik dit initiatief een heel warm hart toe.

altSteun jij mij ook?
Ik hoop dat jij net zo enthousiast bent over mijn actie als ik en deze financieel wilt steunen. Alle bijdragen zijn welkom, hoe klein
ook. De Mont Ventoux beklimmen
voor Can Do is ook begonnen als
een kleine gedachte, die nu is uitgegroeid tot een concrete beklimming. Zo zal ook jouw
bijdrage uiteindelijk iemand helpen iets gelukkiger te zijn.
En daar doen we het tenslotte voor!

Ben jij benieuwd naar de voortgang van
mijn actie? ‘Like’ dan mijn Facebook
pagina "
Met mijn scootmobiel de
Ventoux op
" .

Ik hou je op de hoogte! Heel veel dank alvast!
Leo


Het Can Do Programma in het kort
Hoe kun je gelukkig en autonoom leven met de beperkingen die MS met zich meebrengt?
Omringd door een multidisciplinair team van specialisten leren MS patiënten in een intensief weekend
om meer uit hun leven te halen. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit programma een positieve invloed heeft op angst, depressie, autonomie en zelfstandigheid. Het Nationaal MS Fonds wil dit onderzoek wetenschappelijk uitbreiden met als doel dat deze behandeling wordt opgenomen in het pakket van zorgverzekeraars. Zo kunnen meer MS patiënten deelnemen aan dit programma.
 

Het Nationaal MS fonds heeft het CBF keurmerk en is een ANBI instelling.

Reacties

0 supergoed gedaan!Sandra en Amit 15-10-2015 14:59 #31

Hai stoere familie,
De Ventoux maar liefst, mooi zoals jullie je nergens door laten weerhouden! Leo's verhaal geeft dat ook goed weer. Dus ook wij steunen het Can Do programma van harte. Liefs uit Amsterdam.

Citeer
0 RE: Actie Leo ValkHeleen goet 25-09-2015 20:28 #30

Hoi Leo ! Mooie actie , je bent een inspiratie voor velen. Hoor graag je verhalen als je weer geland bent op de Zuid as :-)


Groetjes
Heleen

Citeer
+1 BikkelsPetra & Alex 15-09-2015 12:07 #29

Heel veel plezier komend weekeinde! Jammer dat we niet mee kunnen doen. Groeten uit Singapore.

Citeer
0 Succes!Doris 12-09-2015 09:05 #28

Na een lange gedegen voorbereiding is het bijna zover! Je verhaal is prachtig. Zet hem op Leo!

Citeer
0 RE: Actie Leo ValkPaula van Veen 06-09-2015 16:13 #27

Hallo Leo! Ik vind mooi dat je ook deze berg gaat bedwingen. Met wilskracht lukt veel! Wens je veel succes en plezier toe. Ingrid: we hebben elkaar een paar jaar geleden gesproken, over onze jeugd en gezamenlijke vrienden. Ook jij heel veel succes bij de stoere beklimming. Ondertussen ben ik een beetje stil van jullie verhaal. Zet je toch aan het denken. Enjoy the challenge!

Citeer
0 RE: Actie Leo ValkSibilla 03-09-2015 11:28 #26

hoi Leo en Ingrid,
Nog 16 dagen en dan gaat het gebeuren. Jullie super uitdaging gaat dan los. Jullie verdienen het dat het een mooi, groots gebeuren wordt. Jullie familie, en vrienden hebben er ook hard aan meegeholpen. Leo tijdens het slenderen hebben we er veel over gesproken, jij was en bent vol passie. Fijn dat het nu al zo geslaagd is,dat mensen zich zo hebben ingezet. Leo ook nu zeg ik maar weer, denk je ook aan je zelf. Neem even gas terug om zo de slotdagen goed door te komen. Ingrid super hoe jij met dit alles ook omgaat. Ga na dit grote gebeuren lekker met z'n tweeën ergens goed genieten en bijkomen. MS Fonds mag en moet trots op jullie zijn.
Groetjes Sibilla

Citeer
0 RE: Actie Leo ValkVictor 29-08-2015 07:20 #25

Ha Leo,

De housewarmingpar ty van Jean-Paul en Marjolein staat in het teken van fondswerving voor jouw initiatief en daarom heb ik net €35,- gestort. Veel succes en plezier op de Mont-Ventoux. Ik vind het geweldig dat je deze actie hebt opgezet!

Victor

Citeer
0 succescorrina 18-08-2015 12:43 #24

BESTE LEO,
Door Jean-Paul ben ik bekend geworden met jou en de actie en de missie.
Ik wil jou en alle vrienden die de berg gaan beklimmen heel veel succes wensen.
Ik vond het mooi dat ik met mijn hobby-fracor creaties support mocht verlenen en heb wat leuke orders kunnen scoren en dus een mooie donatie. Allemaal toi toi zet hem op. Jullie zijn nu al kanjers

Citeer
+1 drsAdriaan Verhage 20-07-2015 09:07 #23

Beste Leo,

Via Hekon en Jacco hoorde ik van jouw initiatief.

Ik las in je profiel, dat je op de afdeling Risq van de ABN AMro werkt. Waarschijnlijk ken je dan mijn dochter Claire wel, die daar ook werkt.

Ik overweeg zelf ook de Ventoux te bedwingen op 19 september.
Ik wil deze aktie in ieder geval steunen met een bedrag van €25.
Laat even weten hoe ik dit kan doen.

Veel succes!!

Adriaan Verhage

Citeer
0 RE: Actie Leo ValkErik & Patty 31-05-2015 19:33 #22

Beste Leo & Ingrid,
Via onze gezamenlijke vrienden Marcel & Margriet willen wij, Erik & Patty, jullie heel veel succes wensen met dit mooie initiatief. Wij zijn net terug van de Mont Ventoux voor hetzelfde doel, Allemaal voor een MS vrije wereld. Succes op de Kale Berg!!

Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode Vernieuwen

Meer online

Volg ons op