Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Onderzoek » Onderzoeken MS Fonds

Onderzoeken MS Fonds

Het Nationaal MS Fonds financiert toegepast wetenschappelijke onderzoeken die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven MS. Bij deze onderzoeken worden mensen met MS centraal gezet. Daarnaast financiert het MS Fonds onderzoeken die een wereld zonder MS dichterbij brengen. Op deze manier investeert het MS Fonds in een beter leven met MS nu en een leven zonder MS later.


Oproep deelname!!

alt

Met regelmaat wordt er vanuit het Nationaal MS Fonds een onderzoek gestart naar aspecten die te maken hebben met (het leven met) Multiple Sclerose. Voor deze onderzoeken zijn wij steeds op zoek naar mensen met MS en/of hun partner, die (al dan niet samen) aan een onderzoek deel willen nemen. In de toekomst zouden we ook graag kinderen van mensen met MS voor onderzoeken benaderen. Door u langs deze weg aan te melden weten we dat we u in voorkomende gevallen mogen benaderen met het verzoek om aan een studie deel te nemen.
Wanneer wij u voor een studie benaderen dan krijgt u altijd een gedegen uitleg over de studie en een bedenktijd of u al dan niet aan de betreffende studie deel wil nemen. U verplicht u dus tot niets door u aan te melden maar we zullen u zeker benaderen wanneer we het idee hebben dat u goed in een studie zou passen. Wanneer u aan een studie gaat deelnemen dan zullen de verkregen gegevens voor die studie altijd anoniem verwerkt worden en niet verstrekt worden aan derden.
De meeste studies die wij doen worden gedaan met online vragenlijsten. Dat betekent dat u een vragenlijst voorgelegd krijgt die u op uw eigen moment in kan vullen. De vragenlijsten worden u via een link in een emailbericht toegestuurd en u kunt vanuit de vragenlijst op een verzendknop drukken om de ingevulde vragenlijst naar ons terug te sturen.
Wanneer u interesse heeft om eventueel voor studies benaderd te worden dan kunt u zich hier aanmelden. U vult vervolgens uw naam en een werkend email adres in en per mail krijgt u een link naar een invulformulier waarin we wat meer gegevens van u vagen.
Dat geldt zowel voor mensen met MS die zich aanmelden als voor de partner van iemand met MS en voor het kind van iemand met MS. Aan de mensen met MS die zich aanmelden stellen we een aantal aanvullende vragen. U bent niet verplicht om deze nu al te beantwoorden maar uw antwoorden maken het voor ons wel gemakkelijker om u gericht voor bepaalde onderzoeken te kunnen benaderen.
Mocht u zich op een later moment toch weer willen uitschrijven van deze lijst van geïnteresseerden om mee te doen aan onderzoeken dan kan dat ten alle tijden door even te bellen of te mailen naar het Nationaal MS Fonds. Contact

Meer online

Volg ons op