Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Nieuws algemeen » Genieten op de Mont Ventoux

Genieten op de Mont Ventoux

alt

Niels van Buren heeft in 2013, ondanks zijn MS, driemaal de Mont Ventoux beklommen met het evenement Klimmen tegen MS.
Dit deed hij met zijn vader Onno en broer Maurits. Zijn vriendin Evelien was vrijwilligster. Dit jaar gaat hij er weer voor. Samen met mensen die dichtbij hem staan, waaronder zijn vader, gaat hij met Team Mission Summit de kale reus weer bestijgen op 9 juni 2014.
De sportieve aspiraties van Niels stoppen niet bij Klimmen tegen MS: “meedoen met Klimmen tegen MS is een goede training voor Mission Summit”, vertelt Niels. In 2016 gaat Niels namelijk, samen met vriend Jan Hein, de Mount Everest beklimmen om geld op te halen voor onderzoek naar MS. In de tussentijd gaan ze een aantal bergen beklimmen als training. Op het programma staan dit jaar onder andere de Mont Blanc in de Alpen en de Aconcagua in Argentinië.
Klimmen tegen MS is dus een onderdeel van Niels trainingsprogramma, maar hij is ook erg over het evenement te spreken: “het is een super event met een mooie uitdaging. De sfeer is fantastisch. Het gaat er niet om wie als eerste boven is, maar dat je samen ergens voor gaat.”
Het trainingsschema van vorig jaar opgesteld door Guido Vroemen, de sportarts van Klimmen tegen MS, gaat Niels weer aanhouden. Dit betekent ongeveer drie keer per week flink de benen strekken in de sportschool en op de fiets. Daarnaast is hij begonnen met hardlopen voor de afwisseling. Verder hoopt hij net zo’n fantastische ervaring te hebben als vorig jaar. “Wanneer je dan weer beneden staat, dan besef je pas wat je gepresteerd hebt. Dat is voor mij het mooiste moment.”
Niels heeft van zijn uitdaging geleerd vorig jaar en dat wil hij graag delen met de klimmers van 2014: “Doe rustig aan, voorzichtig met afdalen en bovenal: geniet!”
Het team Mission Summit kan je sponsoren op www.klimmentegenms.nl
Ben je benieuwd naar het verhaal achter Mission Summit? Kijk dan op www.mission-summit.nl of op de Facebook pagina.

Reacties

+1 RE: Genieten op de Mont VentouxNiels van Buren 26-02-2014 16:50 #3

Hoi Susanne en Gerrit,

dank voor jullie aanmoedigingen! Ik heb veel zin in de Mont Ventoux.
Triathlon ga ik over nadenken. Ik ben net begonnen met hardlopen en dat valt me nog vies tegen omdat ik het niet gewend ben, maar dat komt wel. Zwemmen doe ik nog niet. Dus voordat ik een triathlon kan moet er nog wat gebeuren maar het is wel een gave uitdaging!

Groet,

Niels

Citeer
+1 RE: Genieten op de Mont VentouxSusanne Voogd 21-02-2014 11:27 #2

Niels,

Ik kan je uit ervaring vertellen dat het geweldig is om mee te doen aan de thiathlon Utrecht. In 2013 heb ik ook mee mogen doen aan de estafette en 10km hardgelopen. De basis gelegd voor de halve marathon van 2 maart as. Gewedlig een droom gaat werkelijk woren met MS. Let's beat this!

Citeer
+1 RE: Genieten op de Mont VentouxGerrit Bouhuis 09-02-2014 17:57 #1

Beste Niels,

prachtig doel, Mission Summit! Veel succes op weg naar 2016. In 2013 hebben namens het nationaal MS fonds twee teams meegedaan aan triathlonutrech t.nl. Ook in 2014 is het nationaal MS fonds weer het goede doel van triathlon Utrecht. Iets voor jou om mee te doen?

Groet Gerrit Bouhuis.

Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode Vernieuwen

Meer online

Volg ons op