Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Nieuws algemeen » Koorddansen op klompen

Koorddansen op klompen

alt

Multiple sclerose speelt een grote rol in de zojuist verschenen debuutroman van Eindhovenaar Hans F. Marijnissen.
Het boek heet 'Koorddansen op klompen' De titel refereert aan de eerste symptomen van ms en aan het balanceren van de schrijver tussen de rauwe emoties van jeugdherinneringen en de rationele relativering in zijn terugblik.
"Alleen jij kunt het navertellen, Hans."
Hans Lambregts, man van middelbare leeftijd, ervaart dagelijks nawerkingen uit zijn jeugd. Hij is de oudste zoon van een getraumatiseerde vader (gerepatrieerde dwangarbeider in de Tweede Wereldoorlog) en een aan MS lijdende moeder van gemengde afkomst. In de jaren '50 was de opvang van ex-dwangarbeiders en hun gezinnen absoluut onvoldoende en op begrip van hun omgeving hoefden ze niet te rekenen. Katholieke dorpsgenoten, nonnen en een kerkbestuur hebben het kennelijk op Hans en zijn ouders gemunt. Door zijn kwetsbare status en de onmogelijkheid om zich te verweren wordt de jonge Hans een makkelijke prooi voor een studieadviseur, die hem seksueel misbruikt.
De twee laatste mensen die dit verhaal nu nog kunnen navertellen zijn Hans en zijn zus. Zijn zus geeft hem dan ook de opdracht om hun verhaal over hun jeugd in Ginneken, bij Breda, op papier te zetten. Hij doet dit in deze (auto)biografische roman.
Te bestellen online bij boekscout.nl of bij uw boekhandel met ISBN 9789402204810.
Nadere informatie: mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
of bezoek http://boekscout.nl/shop/ViewProduct.aspx?bookId=4474
en http://hansmarijnissen.weebly.com/

Plaats reactie


Beveiligingscode Vernieuwen

Meer online

Volg ons op