Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Nieuws algemeen » Vriendschappen ontstaan op Mont Ventoux

Vriendschappen ontstaan op Mont Ventoux

alt

Als vriendinnen terug naar de Provence om met team Vlinder de Mont Ventoux te beklimmen.
We leerden elkaar virtueel kennen door samen het forum te beheren van het nationaal MSfonds. In mei 2013 ontmoette we elkaar in de Meern op de parkeerplaats bij Starbucks.
Niet om een kopje koffie te gaan drinken, maar om naar de Provence te vertrekken om daar met team Vlinder de Mont Ventoux te gaan beklimmen!
Eindelijk een gezicht achter de virtuele contacten! Spontaan, open en vrolijk……we hadden wel iets weg van elkaar!
Na de 14 uur aangekomen in de Provence bleken we in het zelfde huisje ingedeeld te zijn. Dus een kamer delen was vanzelfsprekend!
De klik was er eigenlijk gelijk, positief en eruit halen wat erin zit, met humor en levenskracht! Alleen 1 verschil…..Mook een ochtend mens, Fre juist een avond mens.
Overdag actief in de groep en in de avond lekker bijkletsen en lachen met elkaar op de kamer.
Mook om 7u op en gelijk aan, kletsend tegen een duffe Fre, die dan na 10 minuten zei, ga jij maar koffie maken! En Fre snurkte nog even verder.
Samen brainstormen over het Forum dat gekoppeld was aan de website www.nationaalmsfonds.nl, dat kon anders….op Facebook! Daar in de Provence is het idee van MS fonds Forum Groep op Facebook ontstaan. Het leek ons ideaal om d.m.v. social media mensen met MS samen te brengen.
Stuiterend van enthousiasme en ideeën voor het MS Fonds Forum Groep gingen we ons eerst maar voorbereiden op het beklimmen van de Mont Ventoux…….Facebook moest even wachten!
In 2013 gingen we beide voor 1km klimmen…..dat werden er voor Mook 3 en voor Fre 11! Een jaar later, gedreven door onze vriendschap, enthousiasme en een flinke dosis doorzettingsvermogen hopen we samen de top nog eens te bereiken. En bundelen we onze krachten om samen op zoek te gaan naar sponsors als Fre & Mook! Sponsor jij ons, en daarmee al die andere MS patiënten, ook? Zodat er beweging komt in begeleiding en medische wetenschap over deze aandoening.
Nog 1x samen met team Vlinder in een bus naar de Provence. Nog 1x keer die kale berg samen beklimmen, nog 1x enorm afzien en totaal stuk gaan gedurende die ene dag. Deze keer niet als vreemden, niet als een patiëntengroep met als gemene deler een slopende ziekte. Nee, deze keer gaan we als vrienden.

Het leven van een MS patiënt gaat soms met pieken en dalen, soms zijn de stormen zo intens dat je bijna denkt te verdrinken maar daar op die grote kale berg weten wij dat we alles achter ons mogen laten en opnieuw mogen beginnen. Vorig jaar was het een begin van een geweldige vriendschap en de geboorte van het forum op Facebook. Wat zal het ons dit jaar brengen?
Fredericka Luijk en Moniek Wit
Contact ons: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Plaats reactie


Beveiligingscode Vernieuwen

Meer online

Volg ons op