Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Nieuws algemeen » Met een beperking toch de top halen

Met een beperking toch de top halen

alt

Het gevoel van saamhorigheid en de vechtlust van iedereen om naar boven te komen. Dat geeft enorm veel positieve energie. Thomas Sanders

Op 20 mei 2013 is Thomas Sanders met een handfiets de Mont Ventoux gaan beklimmen. Dit deed hij tijdens het evenement Klimmen tegen MS, waarbij zo’n 400 fietsers en lopers diezelfde uitdaging aangingen. Thomas heeft echter een belangrijk verschil met de meeste andere deelnemers: Thomas heeft zelf een progressieve vorm van MS.
Thomas begon zijn klim in Bedoin, de route die door veel sporters als de zwaarste route wordt gezien. “De eerste 5 kilometer waren gemakkelijk gegaan”, vertelt Thomas. “Maar het bos, daar was ik voor gewaarschuwd. 8% stijging in de eerste kilometer. Het was gelijk een stuk zwaarder, maar de trapondersteuning deed goed mee en de armen voelden goed. Toch werd mijn tempo langzaam minder, van 10 km per uur, naar 8, terug naar 6. Het stijgingspercentage ging naar 10%. Steeds meer fietsers haalden me in. Wat helemaal niet erg was. Iedereen kwam ik tegen, al mijn collega’s, vrienden, familie, we wensten elkaar allemaal succes en vervloekten stiekem de Kale Berg.”
Met zijn Team Kan Niet? KAN NIET! dat uit ongeveer 30 vrienden, kennissen en collega´s bestond, is Thomas op 20 mei er toch in geslaagd om boven te komen. Dit gaf een enorme kick. Meedoen met Klimmen tegen MS heeft Thomas veel gebracht, omdat hij “op een andere manier is gaan bewegen en meer met beweging bezig is. De uitdaging: hoe kom ik met mijn beperking toch boven” geeft Thomas die extra power.
Door dit enthousiasme wil Thomas graag op 9 juni 2014 weer met Klimmen tegen MS met Team Kan Niet? KAN NIET! meedoen als de gezondheid het toelaat. Hij traint nu eenmaal per week op de fiets en gaat wekelijks naar de fysiotherapeute om zijn conditie op peil te houden. Verder denkt hij graag met de organisatie mee over hoe Klimmen tegen MS nog groter kan worden. Een enorme inspiratie voor mensen met MS.
Meer informatie over Team Kan Niet?KAN NIET!
Meer informatie over Klimmen tegen MS

Plaats reactie


Beveiligingscode Vernieuwen

Meer online

Volg ons op