Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Nieuws algemeen » Verslag Nationale MS Dag 2013

Verslag Nationale MS Dag 2013

alt

Op zondag 17 november is de Nationale MS Dag voor de 15de keer georganiseerd door het Nationaal MS Fonds. Dit maal vond het plaats op Papendal, Arnhem.

alt

Meer dan 1000 bezoekers, met name mensen met MS met hun familie en zorgverleners, bezochten deze dag.
Het centrale thema van de dag was “verder met MS”, tevens de nieuwe slogan van het Nationaal MS Fonds. Internationale neurologen en professoren spraken over nieuwe ontwikkelingen op MS gebied, patiëntenparticipatie en nieuwe inzichten.
Naast de sprekers konden de bezoekers workshops volgen. Van de workshops en het symposium komen verslagen in de MS Nieuwslijn decembereditie te staan en daarna op de website.

alt

DreaMS Award
Heel het jaar hebben mensen met MS hun droom in kunnen sturen voor de DreaMS Award. De jury heeft zich gebogen over al deze dromen en twee dromen geselecteerd als winnaar. Lilian met MS rijdt op hoog niveau paard en voor haar wedstrijden ontvangt zij een paardentrailer. Gerrit krijgt nieuwe banden voor zijn racefiets, zodat hij zijn sportieve doelen kan blijven nastreven. Deze dromen zijn een inspiratie voor anderen met MS: kijken naar persoonlijke mogelijkheden in plaats van naar beperkingen.

alt

Fotowedstrijd
Tien foto’s van de fotowedstrijd “Ik kan leven met MS” zijn tentoongesteld tijdens de Nationale MS Dag. Fotograaf Govert de Roos heeft de winnaar uitgekozen en bekend gemaakt tijdens de dag. De winnaar was Jan Gert Aafjes, die tijdens zijn tochten in de scootmobiel mooie, inspirerende foto’s maakt.
Jan Gert Aafjes:
“wanneer je zoals ik, rijdend in een grote scootmobiel (mijn fiets – maar langzamer) en mijn kleine opvouwbare scootmobiel (mijn wandelschoenen – maar sneller) rond rijd in een lagere waarneem positie, kun je veel meer zien en genieten van wat je ziet. Iedereen die hiervoor de mogelijkheden heeft zou dit ook moeten doen. Je zult zien, je staat dan nog midden in het leven. Je kunt dan vaak genieten van kleine dingen die je tegen of overkomt tijdens deze uitstapjes. Bijzondere locaties, leuke mensen, leg ze vast met je fototoestel en je hebt na thuiskomst altijd een herinnering of anekdote. Maak je wereld nog groter door niet alleen een rondje te rijden met je scootmobiel maar gebruik ook de rolstoeltaxi om je naar nieuwe bestemmingen te brengen of je op te laten halen. Haal er uit wat er in zit want zoals alle mede MS patiënten weten, beter worden doe je niet. Ondanks mijn Primair Progressieve vorm of misschien moet ik cynisch zeggen. Juist Daardoor heb ik ook dingen gezien, meegemaakt die anders nooit op mijn pad waren gekomen. Zoals een arm slaan om de schouders van Govert de Roos en samen op de foto te staan als winnaar van de MS fotowedstrijd 2013.”
UniteMS
Op de Facebookpagina van UniteMS zijn alle foto’s te bekijken, inclusief het filmpje met de winnaar. Deze Facebookpagina is tijdens de dag gelanceerd en vormt een positief platform voor mensen met MS die contact zoeken met anderen.

altApp Diagnose MS?alt
Op de MS dag is ook de app Diagnose MS? gelanceerd. Deze app vormt in het dagelijks leven met MS een steuntje in de rug. Op de app zit een medicatie-alarm. Verschillende medicaties kunnen in de app worden ingevoerd en de gebruiker krijgt vervolgens een alarm wanneer een medicatie moet worden ingenomen. Ook kan men een dagboekje bijhouden waarin aangegeven kan worden hoe je je voelt per dag. Verder kan je je kennis testen over MS, staan er tips in en je kunt er meer informatie vinden over MS en het MS Fonds. De app is gratis te downloaden in de appstore en android store.

Website www.msinbehandeling.nl
Binnenkort komt de website www.msinbehandeling.nl online. Dit is een objectieve en goed leesbare website over MS medicaties waarvan de teksten door een raad worden gecheckt. Deze raad bestaat uit MS professionals. In 2014 staat deze website online.

alt

Verder hebben bezoekers weer de vele stands kunnen bezoeken op de informatiemarkt. Producten kunnen testen, zichzelf laten verwennen bij bijvoorbeeld de voetreflexologen en informatie kunnen inwinnen over de nieuwste technologie.
Tijdens de Nationale MS Dag is een filmpje gemaakt door PRTL Communicatie dat ter promotie zal dienen op de media van het MS fonds: website en Social Media.
Vanuit het Nationaal MS Fonds willen wij u vriendelijk bedanken voor uw komst en tot volgend jaar!
Reacties kunt u mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Plaats reactie


Beveiligingscode Vernieuwen

Meer online

Volg ons op