Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Nieuws algemeen » MS Centrum Midden Brabant

MS Centrum Midden Brabant

altIntensieve samenwerking neurologen TweeSteden en St. Elisabeth Ziekenhuis. MS Centrum Midden Brabant opent deuren.

Het TweeSteden en St. Elisabeth Ziekenhuis openen op donderdag 28 maart hun gezamenlijke MS Centrum Midden Brabant. Het Nationaal MS Fonds verleent de Tilburgse ziekenhuizen hiervoor het officiële certificaat.

Het MS Centrum Midden Brabant biedt patiënten hoogwaardige multidisciplinaire zorg op een zo toegankelijk en soepel mogelijke wijze. Dankzij intensieve samenwerking tussen de neurologen uit de twee Tilburgse ziekenhuizen - met ondersteuning van physician assistant Vanessa Hens en verpleegkundig specialist Lisette Trommelen - is de kwaliteit van zorg optimaal en zijn de lijnen naar alle andere relevante specialismen kort. Denk daarbij aan bijvoorbeeld Oogheelkunde, Urologie, Cardiologie, Medische Psychologie en de Revalidatiearts. Iedere patiënt krijgt alle zorg die hij of zij nodig heeft in zo min mogelijk stappen én zo dicht mogelijk bij huis. Voor dagbehandeling kunnen mensen eventueel zelfs ook in Waalwijk terecht.

Officiële opening
Het TweeSteden en St. Elisabeth Ziekenhuis openen het MS Centrum Midden Brabant 28 maart met een speciale dag die bestaat uit twee delen. ’s Middags vindt er een symposium plaats voor medische professionals, met als voorzitter neuroloog Arnoldus. ‘s Avonds verzorgen neuroloog Visser, verpleegkundig specialist Trommelen, onderzoeker MS-patiëntenperspectief Vosman en mevrouw Hussaerts van het Nationaal MS Fonds een informatief programma voor patiënten, naasten en mantelzorgers. Het onderwerp hiervan is ‘Patiëntenparticipatie bij MS’.

Praktische informatie
Het programma voor patiënten, naasten en mantelzorgers vindt plaats van 19.00 tot 21.30 uur in hotel De Druiventros, aan de Bosscheweg 11 in Berkel-Enschot. Aanmelden hiervoor kan via tel: (013) 539 25 52 en e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. (voor medewerkers en patiënten van het St. Elisabeth Ziekenhuis) of (013) 465 55 04 en e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. (voor medewerkers en patiënten van het TweeSteden ziekenhuis). Deelname is gratis. Vermeld indien van toepassing of u in uw eigen rolstoel wilt zitten en/of dat u met een scootmobiel komt.

Multiple Sclerose in Nederland
MS (Multiple Sclerose) is en ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben ongeveer 17.000 mensen deze ziekte. Dit aantal neemt ieder jaar met ongeveer 750 tot 1000 personen toe. MS openbaart zich meestal tussen het 20ste en 40ste levensjaar. De ziekte is niet te genezen en gaat niet vanzelf weg. Door nieuwe medicijnen kan de ziekte wel worden afgeremd. De klachten zijn divers en het ziekteverloop onvoorspelbaar. Geen twee gevallen van MS zijn hetzelfde. Behandeling is dan ook altijd maatwerk en dient bij voorkeur multidisciplinair te gebeuren.

Foto: Neuroloog dr. Edo Arnoldus en verpleegkundig specialist Lisette Trommelen geven uitleg aan een patient.

Plaats reactie


Beveiligingscode Vernieuwen

Meer online

Volg ons op