Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Nieuws algemeen » De dag dat mijn wens uit kwam..

De dag dat mijn wens uit kwam..

altOp 18 november 2012 ontving ik tijdens de Nationale MS-dag een voucher voor een bezoek aan de Tweede Kamer.

Deze mocht ik ontvangen naar aanleiding van mijn wens die ik via de site van het Nationaal MS-fonds had ingestuurd. Mijn wens om een dag rond te lopen in de Tweede Kamer kwam op 29 januari jl. uit.

De ontvangst was erg hartelijk en ik voelde mij meteen op mijn gemak. Wat een bijzondere omgeving. Een dorp op zich.. een instituut bijna. De vriendelijkheid en de sfeer waren overweldigend. Mijn rondleiding was goed georganiseerd ondanks de ontwikkelingen die gaande waren (bekendmaken van het aftreden van onze Koningin). Het bezoek aan de Ridderzaal, de Plenaire zaal, de Oude Zaal en de Handelingenkamer vond ik erg indrukwekkend. Het leek wel alsof iedereen die we aanspraken wist wie ik was en wat ik kwam doen. Deuren werden geopend, zwaar vergrendeld/beveiligd of niet. Ik kwam op plekken waar je met een ‘routine’ rondleiding niet terecht zal komen. Wat een voorrecht.. wat een ervaring. En wat een eer om Voorzitter mw. Van Miltenburg te mogen ontmoeten op haar kamer. Ik ontving -naast een prachtige boek over de Ridderzaal eerder die dag- cadeautjes van haar ter herinnering. Daarna mocht ik -op uitnodiging van de Voorzitter- plaatsnemen in de voorzittersloge in de Plenaire zaal. Ik heb het vragenuurtje bijgewoond vanuit deze mooie zitplaats. Alles en iedereen gezien. Onvergetelijk was ook het ontvangst van de heer Samsom op zijn kamer. Het was prettig om met hem van mening te wisselen over de punten die ik in een kort samengevat (zelfgeschreven) boekje had meegenomen.

altAls voorbereiding op mijn bezoek aan de Tweede Kamer heb ik het regeerakkoord ‘Bruggen slaan’ doorgenomen. Deze is in 2012 geschreven en er is inmiddels al weer veel veranderd. Ik heb daarom voor mezelf 4 punten benadrukt in een boekje. Dit zijn punten die voor mij belangrijk zijn en waar ik graag extra aandacht voor zou willen. Mijn boekje heet ‘Bruggen bouwen’. De issues die ik heb benoemd staan volledig los van elkaar maar geven weer waar ik graag verbetering in zou zien. Dit zijn de punten ‘pesten’ (op scholen), naleving omgangsregeling na scheiding, financiële strop voor chronisch zieken en de gevolgen van scheiden wonen en zorg voor verzorgingshuizen. Fractievoorzitter dhr. Samsom nam de tijd om mijn boekje door te bladeren en de punten kort met mij te bespreken. De heer Samsom heeft mij duidelijk gemaakt dat er in de Kamer nog gesproken zal worden over de precieze invulling van de bezuinigingen voor chronisch zieken en gehandicapten. Dat geeft de burger moed! Mijn laatste punt betreft scheiden wonen en zorg in verzorgingshuizen. Waarom mij dit zo raakt? Ik werk zelf als management assistent in een prachtig verzorgingshuis in Laren (NH). Ik zie van heel dichtbij wat er gaat gebeuren in de zorg en dat baart me zorgen. De heer Samsom heeft mijn visie op dit geheel aangehoord. Ik ben dan ook ontzettend blij dat Kamerlid Otwin van Dijk bereidt is om nav mijn bezoek aan de Tweede Kamer een werkbezoek te komen brengen aan het verzorgingshuis waar ik werk, om zo zelf de sfeer maar ook de gevolgen van scheiden wonen en zorg van nabij te ervaren.

Na een evaluatie met het hoofd Communicatie mw. Ponsioen van de Tweede Kamer heb ik uiteindelijk afscheid genomen en ben ik naar huis vertrokken. Blij.. maar ook met een gevoel van weemoed en besef dat de dag voorbij was. In mijn autospiegel keek ik naar mezelf. Een hoofd vol indrukken en een grijns op mijn gezicht die steeds weer verschijnt op als ik terugdenk aan deze dag.

altAls iemand mij vraagt; wat zijn je inhoudelijke winstpunten? De gehele dag was voor mij een groot winstpunt. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk met mijn punten toch iets of iemand op een idee te hebben gebracht. Als er ook maar 1% bewerkstelligd kan worden van wat ik heb geschreven dan zou ik al erg blij zijn. Mijn wens is op 29 januari vervuld. Ik begreep ooit dat een mens altijd mag wensen. Ik wens dan nu dat ik als persoon een bijdrage mag leveren aan een (nog) beter Nederland, ondanks mijn ziekte. Mijn motto is en blijft: MS beheerst mijn lijf.. maar niet mijn leven!

Mijn speciale dank gaat uit naar het Nationaal MS fonds, Biogen Idec, Gonda Duivenvoorden, mw. HiraSing, haar collega’s, mw. Ponsioen van de Tweede kamer, Voorzitter mw. Van Miltenburg en fractievoorzitter de heer Samsom. Ik heb een van de mooiste dagen van mijn leven gehad.

Ramona Beemsterboer


Heb je MS en heb jij ook een droom? Stuur deze dan in naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. ovv DreaMS Award. Wellicht wordt jouw droom aan het einde van dit jaar verwezenlijkt!


Reacties

0 mijn droomGerlinda Hoogeboom 20-02-2013 17:05 #2

Ik ben niet zo'n dromerig typje, ook omdat ik weet dat ik ze toch niet waar kan maken, omdat het mij bv aan scholing mist.
Wat ik nu ook heel goed merk bij het zoeken naar een nieuwe baan.
Zo zou ik graag een baan als activiteiten begeleidster willen vinden,( werken met verstandelijk gehandicapten vind ik heel leuk), maar daar komt inmiddels de verzorging zelf bij, en dat gaat bij mij niet.
Ook heb ik altijd al met dieren willen werken, maar mis daar het onderwijs en diploma's voor, en het geld om eens een reis te maken om bv te kunnen zwemmen met dolfijnen.
Wat ik heel, heel graag zou willen, is een keer meehelpen, nu het nog goed met me gaat, met de verzorging van dieren, zoals apen, zeehonden, dolfijnen, eigenlijk wel alle dieren in bv een dierentuin.
Ik heb zelf katten en een hond, geniet van ze elke dag, maar ik zou eigenlijk wel heel graag met de 'ongrijpbare dieren" willen werken. Ik weet, een droom van zovelen, maar wie niet waagt......

Citeer
0 RE: De dag dat mijn wens uit kwam..Marian Heida 20-02-2013 14:24 #1

Drie weken terug kreeg ik te horen.
Wat ik zou willen:
40 worden? Dat komt wel goed dit jaar
10 jaar getrouwd zijn? Dat lukt vast ook wel, volgend jaar.
Ware magie zien samen met mijn vrouw? Ik droom om samen het Noorderlicht in Noorwegen te mogen ervaren. Dat is mijn droom.

Marian Silvia Heid

Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode Vernieuwen

Meer online

Volg ons op