Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Nieuws algemeen » Publicaties vergoeding Fingolimod

Publicaties vergoeding Fingolimod

altOp dit moment komen de media met publicaties over het niet vergoeden van het 2e lijns remmende medicatie Fingolimod.

Het Nationaal MS Fonds is van mening dat de situatie genuanceerder is dan tot nu toe beschreven. Daarom onderschrijft het Nationaal MS Fonds deze klacht ook niet.

Fingolimod is een 2e lijns remmende medicatie voor mensen met MS met de relapsing remitting beloopsvorm. Fingolimod mag pas ingezet worden wanneer de 1e lijns remmende medicaties geen werkzaamheid meer aantonen of wanneer een 1e lijns medicatie niet verdragen wordt. Dit zijn de richtlijnen van de EMA, het Europese Indicatie Bureau, waar alle onderzoeken naar medicaties getoetst worden. Aanvang 2012 heeft de EMA Fingolimod opnieuw getoetst omdat er diverse sterfgevallen waren. Na deze toetsing zijn er extra voorwaarden verbonden in samenspraak met de zorgverzekeraars. De voorschrijvende artsen moeten hun patiënten goed monitoren en vooraf en tussentijds een onderzoek op de hartfunctie en bloeddrukmetingen laten uitvoeren. Deze onderzoeken moeten aantonen of de betreffende persoon gevoelig is voor de bijwerkingen. Dit om extra risico’s te voorkomen en de veiligheid van mensen met MS zoveel mogelijk te kunnen garanderen. Bij het nakomen van alle voorwaarden wordt Fingolimod vergoed volgens de CGR.

Het Nationaal MS Fonds schaart zich dan ook achter de veiligheidsmaatregelen die opgezet zijn waarbij de veiligheid van mensen met MS voorop staat.

Bestuur Nationaal MS Fonds


Plaats reactie


Beveiligingscode Vernieuwen

Meer online

Volg ons op