Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Nieuws algemeen » Doorlopen, hardlopen met MS

Doorlopen, hardlopen met MS

altBij uitgeverij boekscout.nl is op 3 augustus 2012 het boek Doorlopen, hardlopen met MS verschenen, geschreven door Jolanda Lammers uit Winterswijk.

Het boek is een bundeling van de blogs die zij gedurende enige jaren bijhield over haar ervaringen als hardloopster, sinds zij in 2005 de diagnose MS, multiple sclerose kreeg. Met reflectie en humor beschrijft Jolanda Lammers de zoektocht naar een juiste balans in sportbeoefening, medicatie, voeding en mentale aspecten. Haar blogs op internet leverden veel respons en reacties op. Onder andere de bladen Gezond Nu en MS Info schreven over haar blogs, die nu gebundeld zijn in een boek.
Gegevens boek
ISBN: 9789461760869
Soort: Paperback
aantal pagina´s:166

enkele citaten uit het boek:
"Ik heb een tijdje niet getraind. Het is heel raar om je af te moeten vragen hoe dat ook al weer moet, hardlopen. Voorzichtig begin ik weer. Bij onze oprit zit een bultje, om het verkeer te remmen. Daar wandel ik nog maar even gewoon. En dan begin ik. Verdorie, zo moeilijk kan dat toch niet zijn. Gewoon het ene been voor het andere. En verdomd, het gaat."

"Als iemand vraagt hoe het met je gaat, komt er nadat ze je heel even hebben aangehoord, heel erg vaak het verhaal van iemand die ze ook kennen en die het veel erger heeft. Rolstoel, erg achteruitgegaan, dat soort dingen. Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om te leven met het idee dat je elk moment zoiets naars kan overkomen. Nee, daar moet je nog even aan herinnerd worden!"

"ik kreeg deze week een cadeautje van MS-anders omdat ik donateur ben. Een leuk doosje met daarop de opwekkende tekst: ‘Hoe kun je plannen maken voor de kerst als je niet weet hoe je leven er dan uit ziet?’ En bedankt! In het doosje etiketten, een pen en kerstkaarten. Allemaal met opdruk MS-anders. Alsof je die gaat gebruiken! Ik dus niet. Ook nog een zielige brief. En een acceptgiro natuurlijk."


Reacties

0 ik ren weerBianca Tofohr 22-12-2016 10:24 #1

Dag

Toen ik in 2012 werd geconfronteerd werd met MS viel in mijn gevoel alles in duigen. Ik kreeg het boek doorlopen, hardlopen met MS. ik heb het toen gelezen maar stond er niet voor open. Veel schubs, medicijnen, beperkingen en ook goede fysiotherapie verder ben ik 6 maanden geleden weer begonnen met hardlopen. Helemaal overnieuw in een groepje met een coach en vooral met veel looptrainingen. Ik kan nu weer hardlopen met controle en de ene dag gaat het beter dan de andere natuurlijk. Het boekje van Jolanda kwam ik tijdens het opruimen tegen deze week, ik heb het weer gelezen en ik weet zeker dat het altijd in mijn achterhoofd heeft gezeten dat het mij geïnspireerd heeft om weer te starten.
Ik ben nu nog gelukkiger als ik loop .
groet Bianca

Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode Vernieuwen

Meer online

Volg ons op