Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Nieuws algemeen » Film: Ik kan leven met MS

Film: Ik kan leven met MS

altHet Nationaal MS Fonds presenteert de film “Ik kan leven met MS”. Vier mensen met verschillende beloopsvormen van MS zijn gefilmd in het dagelijks leven. De film inspireert uit te gaan van mogelijkheden en informeert over de verschillende gezichten van MS.

Diagnose MS
Als mensen van hun behandelend neuroloog te horen krijgen dat ze MS hebben, overvalt vaak een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het soms een opluchting dat nu eindelijk een naam gegeven wordt aan die vage klachten. En aan de andere kant overweldigt een gevoel van angst voor een toekomst waarin de rolstoel en afhankelijkheid een permanente rol spelen. Die angst heeft een negatief effect op het ziektebeloop. Angst verstart en brengt stress met zich mee.

De film “Ik kan leven met MS” heeft als doel om die angst en stress te verminderen, want de film laat zien dat je ook met MS een prettig leven kan hebben. Met MS kan je soms ook blijven werken, sporten of een sociaal leven behouden.

Goede voorlichting
Deze film is voor een ieder met MS geschikt. Ook kan de film ingezet worden als voorlichtingsmateriaal voor het algemene publiek dat nog steeds een verkeerd beeld heeft van MS. MS is namelijk geen spierziekte en met MS kom je zeker niet altijd in een rolstoel terecht. MS is een ziekte met meer gezichten. Door die misvattingen ervaren veel mensen met MS dagelijks onbegrip vanuit de directe omgeving en de samenleving.

De film is in het kader van het nieuwe CAN DO behandelprogramma gemaakt. Het nieuwe behandelprogramma voor mensen met MS heeft dezelfde doelstelling als de film: kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

U kunt de film bestellen bij het Nationaal MS Fonds, we vragen daarvoor alleen een vergoeding voor de verzendkosten.

Meer online

Volg ons op