Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Hot nieuws » Niet alle tranen zijn van verdriet

Niet alle tranen zijn van verdriet

alt

Bloed, zweet en tranen op de Mont Ventoux op 9 juni 2014 tijdens het evenement Klimmen tegen MS. Meer dan 800 mensen strijden tegen MS, voor een beter leven voor mensen met MS. Mensen met EN zonder MS gaan op pad. Fietsend of lopend gaan zij de uitdaging aan. Sommigen hebben de uitdaging gesteld om 3x de Mont Ventoux op te fietsen, anderen lopen 1 km omhoog. Iedereen heeft zijn eigen niveau en alle prestaties zijn bijzonder.

alt

Ruim boven de 30 graden is het op deze dag, de spanning stijgt bij de start. Het startschot geeft de verlossing en een ieder gaat op pad. Op zijn of haar eigen tempo. Het is geen wedstrijd. We hebben allemaal hetzelfde doel: de top bereiken en mensen met MS verder helpen.

alt

Terwijl we met Team Vlinder aan het lopen zijn, passeren fietsers ons. Ze groeten, wensen ons succes. Kanjers! Toppers! Horen we. Uiteraard geven we dit graag terug. Want een ieder die vandaag op die berg aanwezig was op 9 juni is een topper. Het merendeel weet heel goed wat het betekent om met MS te leven. Ze hebben een vader, een moeder, zus, collega of vriendin met MS. Of ze hebben het zelf. We helpen elkaar de berg op. Die dag waren wij één.
De ondersteuning op de berg kwam niet alleen van de andere deelnemers, maar ook van defensie en van de organisatie van Klimmen tegen MS. Wat een fantastische basis voor een ieder om zich veilig te voelen en daardoor grenzen te verleggen. Zij hadden water en andere benodigdheden bij zich en dat was zeker nodig met het warme weer.

alt

Dan daar op de top. Stralende zon. Klappend wordt iedereen onthaald. Tranen. Emoties omdat mensen voor de strijd tegen MS de uitdaging zijn aangegaan en lichamelijke grenzen zijn opgezocht. Daar realiseren we in elkaars armen: niet alle tranen zijn van verdriet!
Het Nationaal MS Fonds dankt alle deelnemers, vrijwilligers en de organisatie van Klimmen tegen MS. Wat een fantastische ervaring om bij te zijn en wat een heldendaden hebben wij gezien. We hopen jullie allemaal te zien op het eindfeest om met elkaar terug te blikken op 9 juni 2014. Een dag die wij nooit zullen vergeten.
Meer informatie over het evenement: www.klimmentegenms.nl

Plaats reactie


Beveiligingscode Vernieuwen

Meer online

Volg ons op