Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Hot nieuws » Klimmen tegen MS 2013

Klimmen tegen MS 2013

altIn 2013 gaan op 20 mei ongeveer 350 mensen de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk beklimmen. Waarom? Voor de sportieve prestatie en om de strijd tegen MS te steunen. De opbrengsten van dit event gaan namelijk rechtstreeks naar het Nationaal MS Fonds.

altIn 2011 werd Klimmen tegen MS geboren met een wijntje tijdens een gezellige avond met vier vrienden. Met 12 fietsers gingen zij de sportieve uitdaging aan en bonden dit event aan het Nationaal MS Fonds. Een van de vrienden heeft een moeder met MS en een ander heeft zelf MS. Dus de keuze voor een goed doel was snel gemaakt. In 2012 had dit event met 36 fietsers al meer dan € 60.000 opgebracht. In 2013 gaan 350 fietsers de berg op voor de strijd tegen MS. In twee jaar tijd is dit evenement dus enorm gegroeid.

altDe deelnemers gaan individueel of in teamverband die kale berg trotseren. Zij gaan fietsend of lopend, 1, 2 of 3 keer de berg op. Een ieder kent de ziekte MS van dichtbij: ze hebben het zelf, hebben een broer, zus, moeder, vader, collega, vriend of kennis met MS. Ofwel: ze leven met MS. De deelnemers weten welke gevechten de ziekte MS met zich meebrengt. Om mensen met MS te steunen en te streven naar een wereld zonder MS, gaan zij het gevecht aan met de monsterberg.

Teams en deelnemers kunnen gesponsord worden op www.klimmentegenms.nl.

De hoofdsponsoren van dit evenement zijn:
altalt
Uitgelicht!
Ook een team vanuit het Nationaal MS Fonds met 22 mensen met MS gaat de uitdaging aan in estafettevorm!
alt altalt

Invacare sponsort de voeding van team Vlinder, Bak Reizen heeft een bus ter beschikking gesteld voor het vervoer en Merck Serono sponsort het verblijf.
Team Vlinder

Een school in Terneuzen gaat met leerlingen en leraren de Mont Ventoux bedwingen!
Team De BergREDEnaars

Triathleten, van wie Gerrit MS heeft, gaan de kale berg op!
Team OneTouxTri

Plaats reactie


Beveiligingscode Vernieuwen

Meer online

Volg ons op