Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Hot nieuws » Wasstraatactie Wereld MS Dag verslag

Wasstraatactie Wereld MS Dag verslag

alt
Op Wereld MS Dag is een droom van Nadine in vervulling gegaan: door de wasstraat met de rolstoel. Deze dag was tevens de kick-off van de DreaMS Award.

Een droom van de 21-jarige Nadine is 30 mei 2012 in vervulling gegaan: met de rolstoel door de wasstraat. Deze ludieke actie is de aftrap van de DreaMS Award. Een ieder die leeft met MS kan vanaf vandaag een droom indienen bij het Nationaal MS Fonds. Op 18 november tijdens de Nationale MS Dag wordt de Award toegekend aan de persoon met de meest creatieve droom die kwaliteit van leven kan verbeteren. Insturen kan naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . De DreaMS Award is een samenwerking tussen het Nationaal MS Fonds en Biogen Idec.

Nadine
Nadine heeft sinds haar 13de jaar een zeer progressieve vorm van Multiple Sclerose, een vorm van deze ziekte van het centrale zenuwstelsel die een kleine minderheid van de mensen met MS heeft. Hierdoor is Nadine aan de rolstoel gebonden en verblijft ze in zorggroep de Crabbehof. Ondanks deze omstandigheden geniet ze van het leven. Zo schrijft ze hele leuke, creatieve blogs over haar leven en ze heeft een bucket list opgesteld met “dingen die ze absoluut nog wil doen”. Een ding op die lijst was met de rolstoel door de wasstraat. Ze vertelde dit aan het Nationaal MS Fonds die ervoor wilde zorgen (zonder dat ze het wist) dat de droom werkelijkheid werd. En wel op 30 mei 2012. Samen met haar vader ging ze op Wereld MS Dag de wasstraat door.

Video verslag RTV Rijnmond

Video verslag Nationaal MS Fonds

Wereld MS Dag
Op deze dag geven meer dan 40 landen aandacht aan Multiple Sclerose. Rondom deze ziekte is immers nog veel onbekend en dat helpt onbegrip en misverstanden in de hand. Zo bleek ook weer tijdens de uitzending van Hart van Nederland op 30 mei en een artikel in de Telegraaf op 31 mei. Hele positieve verslagen over de actie, maar MS is helaas een spierziekte genoemd. MS is een ziekte van het Centrale Zenuwstelsel.
Het Nationaal MS Fonds heeft met deze ludieke actie Nadine een hart onder de riem willen steken en met haar verhaal een positieve impuls aan mensen met MS willen geven. Gezien de reacties is het Nationaal MS Fonds hierin geslaagd, mede dankzij de enorme media aandacht.

Wasstraat de Walvis
altMarcel van Veen, de eigenaar van de wasstraat, was meteen enthousiast over de actie voor Nadine. Naast het feit dat hij zijn wasstraat ter beschikking heeft gesteld voor deze actie op 30 mei 2012, doneert hij de dagopbrengst van De Walvis in Dordrecht aan het Nationaal MS Fonds.

Plaats reactie


Beveiligingscode Vernieuwen

Meer online

Volg ons op