Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Hot nieuws » Verslag Klimmen tegen MS 2012

Verslag Klimmen tegen MS 2012

altOp 18 mei 2012 hebben zo'n 36 fietsers de Mont Ventoux 1, 2 of 3 x beklommen. Sportieve en financiele doelstellingen zijn gehaald. Voor de strijd tegen MS hebben zij € 61.272 opgehaald!

De Mont Ventoux in Frankrijk is 1912 meter hoog. Deze berg kan je met de fiets vanuit Malaucene, Bedoin en Sault beklimmen. Dit betekent in alle drie de gevallen eerst meer dan 20 kilometer stijgen. Je hart gaat te keer, je spieren gaan zeer doen en het weer kan sterk per uur en hoogte verschillen. Op de top kan het zelfs vriezen en dichte mist is absoluut geen uitzondering. Bij het dalen moet je goed opletten voor bijvoorbeeld valpartijen en met een nat pak kan de kou zeer indringend zijn.

Zo’n klim vergt dus ontzettend veel van je lichaam, hetgeen verder dan de sport gaat. Waarom zou je deze berg dan een-, twee- of zelfs driemaal beklimmen? De klimmers van de actie “Klimmen tegen MS” hadden het volgende antwoord: voor de strijd tegen Multiple Sclerose. Gedreven door de ervaringen met deze ziekte zwoegen zij op 18 mei 2012 op deze berg. Wetende dat zij dit nog kunnen. Voor deze actie hebben zij gezamenlijk meer dan € 61.000 opgehaald. Het Nationaal MS Fonds is er trots op in Frankrijk te zijn geweest om deze kanjers aan te moedigen.

altDe klimmers
Wie zijn dan deze helden? Zo’n 36 mannen en vrouwen variërend in de leeftijdscategorie van 24 t/m pakweg 68 jaar hebben op 18 mei de Mont Ventoux beklommen. Wat zij gemeen hebben zijn twee dingen: 1) passie voor fietsen en 2) ze kennen de strijd met de ziekte Multiple Sclerose van dichtbij. Zij zijn het bewijs dat je MS niet alleen hebt. MS treft de familie en je sociale omgeving diep. Door deze gemene delers hadden de fietsers al heel snel een band, hetgeen de dagen in Frankrijk ook heel erg gezellig maakte. Menigmaal zeiden mensen: “ik ga jullie straks zo erg missen!”

De organisatie
De organisatie heeft keihard gewerkt om dit evenement tot een succes te maken: accommodatie en het programma regelen, sponsoring en financiën regelen, fietsers enthousiasmeren, trainingen verzorgen, media benaderen, website onderhouden, kleding regelen en samenwerkingspartners zoeken. In aanloop naar dit evenement hadden ze ook nog een spinningmarathon geregeld bij de sportschool Achmea Health Center in Hoogvliet. Het was inmiddels een fulltime baan geworden de laatste weken. Ook tijdens het evenement renden ze heen en weer met water, dekens en pepten mensen op om alles te geven. Zelfs toen de regen naar beneden stortte en het op de top -1 graden was stonden ze daar om de mensen op te vangen die volledig verkleumd waren van de kou.

In Chalet Beyond, waar een gedeelte van de klimmers tijdens deze dagen verbleef, waren twee koks aanwezig die de fietsers van koolhydraatrijk voedsel voorzagen. Op de dag voor de klim was hier een kennismakingsborrel waar alle klimmers en hun supporters (familie) naar toe kwamen. Zo’n 65 man was aanwezig. Dit bevorderde absoluut de teamspirit, een mooie basis voor Klimmen tegen MS.

altKlimmen tegen MS
Vrijdag 18 mei om 7.30 uur werd het startschot gegeven door een van de organisatoren die zelf de ziekte MS heeft. Met auto’s en camera’s gingen we achter ze aan en merkten dat het begon te regenen. Die regen zette door, maar dit sterkte veel klimmers eerder dan dat ze zich erdoor lieten weerhouden. Ze bleven doortrappen en lachen. De duimen bleven omhoog gaan. Niemand hoorde je klagen en mensen lieten elkaar in hun waarde. Klimmen op eigen tempo is erg belangrijk om je doelstellingen te halen. Een ieder geeft alles wat hij of zij heeft op deze berg.

Het evenement duurde vrijwel de hele dag. Om 19.30 uur kwam zo’n beetje de laatste klimmer binnen. Toen kon het welverdiende feest beginnen.

De uitreiking volgde. Toen Edwin de totaalopbrengst kenbaar maakt en deze overhandigde aan ons van het Nationaal MS Fonds, klonk er een luid gejuich: € 61.272 stond er op de cheque. Het hoogste bedrag dat ooit met een evenement is opgehaald voor het MS Fonds. altWat een geweldige opbrengst voor voorlichting, coaching en onderzoek naar MS.

Zondag 20 mei keerden we weer terug naar Nederland. Nog steeds een beetje beduusd van alle indrukken en inspiratie. Wat een mensen, wat een prestatie!

Het Nationaal MS Fonds bedankt alle klimmers, de organisatie en alle betrokkenen voor dit fantastische bedrag en de bijzondere ervaring. Onze dank gaat ook uit naar alle sponsoren van dit evenement, waaronder de hoofdsponsoren Futurumshop, Damen, Arke en Rotary.

VideoverslagReacties

-1 Graag gedaan!Gert Jan Kruijning 10-06-2012 22:27 #3

Na 3x Mont Ventoux en een schitterende ervaring rijker voldaan terug in Nederland. 3X was geen gemakkelijke klus, dankzij de stromende regen in de afdaling naar Bedoin en de daaropvolgende 2e klim. Maar wat was het ondanks de regen een prachtige dag met prachtige mensen en een geweldige sfeer. Dus bij thuiskomst maar direct aangemeld voor de editie 2013! Heb er nu al weer zin in!

Citeer
0 RE: Verslag Klimmen tegen MS 2012Mariëlle Belgraver 08-06-2012 10:58 #2

Het was een geweldige ervaring om mee te maken. Ik ben super trots op mijn man Marc, vader Johan en goede vriend Egon en natuurlijk alle andere fietsers die 1, 2 of 3x de top van de Mont Ventoux bereikt hebben.

Citeer
0 RE: Verslag Klimmen tegen MS 2012Brian 22-05-2012 14:15 #1

Het was een fantastische ervaring om 3x de top van de Mont-Ventoux te mogen behalen. De omstandigheden waren zwaar maar gelukkig de dag voldaan afgesloten onder een lekker zonnetje!

Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode Vernieuwen

Meer online

Volg ons op