Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nationaal MS Fonds » Voorlichting » MS Infocentra

MS Infocentra

Om mensen met MS goed te kunnen voorlichten, heeft het Nationaal MS Fonds verspreid in het land MS informatiecentra geopend. Deze zijn er natuurlijk voor mensen met MS maar ook voor de naaste omgeving. De MS informatiecentra zijn bedoeld als aanvulling op de zorg in een regio. Voor veel mensen is de tijd te kort bij de neuroloog en blijven vaak nog met vragen zitten. Een MS Informatiecentrum kan hier uitkomst bieden. Daarnaast spelen bij mensen met MS vele problemen van maatschappelijke en sociale aard een rol, waarbij een medicus niet altijd de juiste informatieverstrekker is.

Aanwezige informatie:
In de MS Informatiecentra is over veel verschillende thema's informatie aanwezig.
U kunt er onder andere informatie vinden over:

 • het ziektebeeld
 • behandelmogelijkheden
 • onderzoeksresultaten
 • arbeidssituaties
 • vakantiemogelijkheden
 • aanvragen van hulpmiddelen
 • speciale voorlichtingspakketten voor scholieren
 • fysiotherapie
 • ergotherapie
 • kinderen met MS
 • informatie voor kinderen met een ouder met MS
 • sport en beweging
 • contact met anderen met MS
 • alternatieve behandelmogelijkheden
 • activiteiten van het Nationaal MS Fonds


MS Trainingscentrum

altHet MS Trainingscentrum in Rotterdam is tevens het centrum voor verschillende workshops en trainingsessies. Het MS Trainingscentrum is geopend van maandag t/m donderdag van 09.30 tot 16.30 uur! Klik hier voor meer informatie.
MS Trainingscentrum
Mathenesserlaan 376
3023 HB Rotterdam
010-591 98 39Nationaal MS Fonds MS infocentrum Den Boschalt

In 2006 is het Jeroen Bosch Ziekenhuis te Den Bosch gecertificeerd door het Nationaal MS Fonds. Tegelijkertijd is er een Informatiecentrum gefaciliteerd door het Nationaal MS Fonds in samenwerking met het MS Centrum. Getrainde ervaringsdeskundigen zijn op dinsdagen en donderdagen aanwezig om u te woord te staan. Ook hulpverleners kunnen hier terecht om hun kennis te vergroten.

Openingstijden informatiecentrum:
Dinsdag 10.30 - 15.00 uur
Donderdag 10.30 - 15.00 uur

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Henri Dunantstraat 1
5223 GZ ´s-Hertogenbosch
(073) - 553 20 00

alt

Het informatiecentrum op Facebook

Nationaal MS Fonds MS infocentrum Midden Brabant


Het Nationaal MS Fonds heeft in samenwerking met het MS centrum Midden Brabant per 15 oktober de deuren geopend van een MS informatiecentrum. Het MS informatiecentrum heeft een mooie plek gekregen in het TweeSteden ziekenhuis te Tilburg. Mensen met MS kunnen hier terecht voor informatie over MS en alles wat daarbij komt kijken. Ervaringsdeskundigen staan mensen te woord.
Op 28 maart 2013 opende het TweeSteden Ziekenhuis en het St. Elisabeth ziekenhuis het MS centrum Midden Brabant om mensen met MS multidisciplinaire zorg aan te kunnen bieden. Het Nationaal MS Fonds heeft het MS centrum Midden Brabant gecertificeerd omdat mensen met MS ook in perifere ziekenhuizen toegang moeten hebben tot multidisciplinaire zorg.
Het informatiecentrum is in alle even weken op dinsdagochtend geopend van 8.30 uur tot 11.30 uur in het TweeSteden Ziekenhuis. In de oneven weken is het Informatiecentum in het St. Elisabeth Ziekenhuis geopend van 8.30-11.30 uur.

TweeSteden ziekenhuis Tilburg
polikliniekgebouw, wachtruimte 5
T: 013 - 465 55 04

St. Elisabeth Ziekenhuis
Route 42
T: 013 - 539 80 36

Meer informatie

MS centrum Nieuwegein

Het MS Centrum Nieuwegein in het St. Antoniusziekenhuis is een van de grootste MS centra in Nederland en is door het Nationaal MS Fonds gecertificeerd. Korte lijnen tussen de behandelaars en een persoonlijke benadering naar u toe behoren tot het zorgproces. Momenteel word er een MS Informatiecentrum gerealiseerd binnen het St. Antioniusziekenhuis.

Voor een afspraak in de poli kunt u bellen naar: 088-3203900.

Meer informatie

Nieuw Unicum MS Centrum Zandvoort

Binnen het woonzorg voorzieningencentrum Nieuw Unicum wonen ruim 60 mensen die MS hebben. Een groot aantal, wanneer je bedenkt dat in heel Nederland ca. 140 mensen met MS met een progressieve vorm in een verpleeghuissituatie verblijven. Nieuw Unicum is met deze brede kennis over zowel de secundair progressieve vorm als over de primair progressieve vorm uniek en van onschatbare waarde in Nederland rond het ziektebeeld Multiple Sclerose.

Nieuw Unicum
Zandvoortselaan 167
2042 XK Zandvoort
023 - 576 12 12

Nationaal MS Fonds Informatiecentrum Arnhem

Ook in het Rijnstate Ziekenhuis zijn wij aanwezig. Iedere derde woensdag van de maand kunt u van 10.00 tot 14.00 uur terecht met vragen bij onze vrijwilliger met MS.
Kom gerust eens langs met vragen over het dagelijks leven met MS.

Meer online

Volg ons op