Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nationaal MS Fonds » Organisatie » Beleidsplan

Beleidsplan

Hoofdlijnen van het beleidsplan 2016 – 2018 van het Nationaal MS Fonds

alt

“It’s time we all do more.”

Wetenschappelijk onderzoek

Voor ons wetenschappelijk onderzoek werken we nauw samen met diverse onderzoeksinsituten zoals Universiteit voor Humanistiek, Leidse Universiteit, Katholieke Universiteit Radboud, MS4Research Institute, Erasmus MC, Academisch MS Centrum Limburg en Universiteit van Tilburg. Vanaf medio 2017 zal er ook op onderzoeksgebied samengewerkt gaan worden met de door het Nationaal MS Fonds tien gecertificeerde MS centra.

Kwartaal 1 van 2017 komen de gegevens beschikbaar van het Can Do onderzoek. Een vierjarige gerandomiseerde studie naar de effecten van Can Do Behandelingen. Aan dit onderzoek zit ook een economisch onderzoek verbonden om te weten te komen wat de kostenbesparing voor de zorg kan zijn. Deze behandeling die tot 1 januari 2017 bekostigd is door het Nationaal MS Fonds, zal de komende jaren bekostigd moeten gaan worden door de zorgverzekeraars. Uitbreiding van samenwerking met zorgverzekeraars is een belangrijk aspect voor de komende jaren.

alt


Coaching

“Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen.”

Coaching neemt ook in de jaren 2016-2018 een grote rol in bij de activiteiten en het beleid van het Nationaal MS Fonds. Met coaching worden goede resultaten bereikt en het brengt mensen met MS weer terug in de maatschappij op een actieve wijze. De komende jaren zullen autonomie, zelfredzaamheid en beweging een belangrijke rol spelen bij het beleid van onze coachingsactiviteiten. Alle activiteiten zullen getoetst gaan worden op deze 3 kernbegrippen.

Voorlichting

“Een tak die niet meebuigt met de wind, zal breken.”

Voorlichting blijft ook de komende jaren een belangrijk aspect bij de activiteiten van het Nationaal MS Fonds. Het is van belang dat door de komst vele nieuwe medicaties en behandelmethoden mensen met Multiple Sclerose goede, onafhankelijke en duurzame informatie ontvangen. Nieuwe brochures, beeldmateriaal en social media zal zoveel mogelijk ingezet gaan worden en het Nationaal MS Fonds zal waar mogelijk voorlichting gaan verstrekken. Een goed geïnformeerde patiënt is al zelfredzamer en autonomer. Daarbij zal het Nationaal MS Fonds de komende jaren meer aandacht gaan besteden aan het sociale netwerk rond mensen die met MS gediagnosticeerd zijn.

Meer online

Volg ons op