Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nationaal MS Fonds » Organisatie » Ambassadeurs

Ambassadeurs

Ambasadeurs binnen een organisatie zijn belangrijk. Een bekende naam of gezicht kan de organisatie breed steunen. Maar wie kunnen een organisatie nog beter steunen en beoordelen dan mensen met MS zelf? Daarom heeft het Nationaal MS Fonds ervoor gekozen om twee mensen met MS te vragen ambassadeur te worden.

René Eijer alt

René Eijer is ex-profvoetballer van Sparta, VVV Venlo en Vitesse geweest en heeft in de jaren '90 de diagnose MS gekregen. In 2009 is hij ambassadeur geworden van het Nationaal MS Fonds.

Momenteel is hij trainer/coach betaald voetbal. Zijn ervaringen in het Europese topvoetbal, als jeugdcoach bij Vitesse, Fortuna Sittard, PSV, assistent Bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten en assistent bij Al Jazira Abu Dhabi hebben hem enorm geholpen bij de opzet en realisatie van zijn grote ambitie: de oprichting van het bedrijf René Eijer Coaching, dat zich bezig houdt met begeleiding en ondersteuning van voetbaltrainers en spelers, met name in de jeugdopleiding.


Kraantje Pappie


Sinds 2014 heeft Alex 'Kraantje Pappie' van der Zouwen zich aangemeld als ambassadeur bij het MS Fonds. Hier zijn we natuurlijk erg trots op. Hij vertelt ons graag in eigen woorden waarom:

"MS was de reden waarom mijn beste vriend al maanden op bed lag. Inmiddels praten we over 15 jaar geleden. Hij laat het geen leidende rol in zijn leven spelen waar dit niet nodig is. Hij zegt altijd dat het enige verschil is dat we nu nóg meer moeten genieten van de dingen die we doen, grote en kleine dingen.

alt

Ik weet niet of ik zo sterk in mijn schoenen zou staan zoals hij dat doet. En alleen al daarom (en natuurlijk nog honderden andere goede redenen) wil ik mijn naam, hulp en steun verbinden aan het Nationaal MS Fonds. Ik kan niet oordelen over de status van anderen die kampen met MS en ik kan niet zorgen dat iemand beter wordt en ik kan ook geen nieuw medicijn maken. Wat ik wel kan is mijn (ons) verhaal en ervaringen delen met u, de media en iedereen die er naar wil luisteren. Op mijn beurt kan ik weer luisteren naar u en als we elkaar op die manier een klein beetje kunnen helpen en motiveren, dan is dat pure winst. Op deze manier krijgen wij, of beter nog, krijgt u en ook de ziekte hopelijk meer aandacht. Hopelijk leidt dat tot betere onderzoeken, betere hulp en, indien nodig, nog meer steun."

Alex 'Kraantje Pappie' van der Zouwen

Reacties

0 Positief!!saskia de jonge 30-10-2012 21:30 #1

Hoe gaaf is het hoe deze mensen MS op de kaart zetten en positief in het leven staan ik kan me in alle drie de verhalen vinden.
zelf ben ik topsportster en heb een moeder die ms heeft vandaar.
Blijf positief en geniet van de dingen die je kunt doen en die je om je heen hebt..

Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode Vernieuwen

Meer online

Volg ons op