Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nationaal MS Fonds » MS Sociaal

MS Sociaal

Inleiding

Het bestuur van het Nationaal MS Fonds heeft een MS Sociaal commissie in het leven geroepen en hiermee een extra aanvulling gegeven aan de doelstellingen van het Nationaal MS Fonds. De MS Sociaal commissie is een onderdeel van het Nationaal MS Fonds. Deze speciale commissie behandelt de aanvragen en doet een aanbeveling aan het bestuur van het Nationaal MS Fonds.

Achtergrond

In de praktijk blijkt dat een steeds groter wordende groep mensen met Multiple Sclerose, financieel in een moeilijke situatie terecht komen. Hierdoor is het soms onmogelijk om specifieke hulpmiddelen aan te schaffen, een computer te vernieuwen of aan de leuke kanten van het leven zoals dagtochten of vakanties invulling te geven. Een eventuele ondersteuning die de kwaliteit van het leven verhogen, kan worden aangevraagd. Wel is het van belang dat er eerst een andere subsidieverstrekker wordt geraadpleegd, zoals gemeenten, zorgverzekeraar etc.


Voorwaarden

1 De MS Sociaal commissie kan, materiële, hulp bieden aan deelnemers die in de problemen zijn geraakt.
2 Deelnemers kunnen alleen een beroep doen op een tegemoetkoming uit het fonds als zij geen beroep kunnen doen op andere instanties en regelingen. Graag bewijsvoering (afwijzingsbrieven) meezenden.
3 Een uitgebreide motivatie met bewijsstukken dient te worden meegestuurd bij een duidelijke aanvraag.
4 Tevens dient de aanvraag te worden vergezeld van een advies van een bedrijfsmaatschappelijk werker, behandelend arts of MS verpleegkundige.
5 Er is sprake van een gemaximeerd bedrag c.q. tegemoetkoming van €1000,-.
6 Het fonds gaat uiterst zorgvuldig om met de verkregen informatie.

Het bestuur beslist na advies van de commissie, of de gevraagde hulp al dan niet kan worden gegeven. Er wordt geen discussie gevoerd over het uiteindelijk advies.


Aanvraag indienen

Herken u zichzelf in deze situatie en wilt u ook een aanvraag doen?
Stuur een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. o.v.v. MS Sociaal en dan krijgt u zo spoedig mogelijk een aanvraagformulier thuisgestuurd.

Meer online

Volg ons op