Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nationaal MS Fonds » MS Netwerk

Landelijk MS Netwerk

Het Landelijk MS Netwerk is de optimale manier voor MS deskundigen om met elkaar te communiceren over MS. In deze digitale omgeving komen verschillende MS deskundigen bij elkaar. Zij kunnen gebruik maken van verschillende digitale middelen die kunnen helpen om gewenste informatie over MS te achterhalen en uit te wisselen.

De oprichter van het Laaltndelijk MS Netwerk, Marco Heerings, beschrijft het Landelijk MS Netwerk als “een soort huis met allemaal verschillende kamers.” Elke kamer wordt bewoond door vertegenwoordigers van een discipline, zoals MS verpleegkundigen, ergotherapeuten en fysiotherapeuten. Zij kunnen binnen hun eigen kamer elkaar vragen stellen via bijvoorbeeld een individuele mail, een groepsdiscussie of in een chatsessie. Daarnaast kunnen ze deskundigen uit andere disciplines (kamers) vragen stellen over MS, via het forum of een chatsessie in de gezamenlijke ruimte waar iedereen toegang toe heeft. Voor elke discipline is in hun “kamer” een uitgebreide agenda aanwezig, een bibliotheek met naslagwerken en notulen.

Daarnaast zijn er speciale kamers voor genodigden. Zo is er een speciale kamer voor de leden van de CBO werkgroep (kwaliteitsorgaan zorg) waar het Nationaal MS Fonds ook onderdeel van uitmaakt, en een kamer voor de cursusgroep die momenteel bezig is met de opleiding tot MS verpleegkundige.

Het Nationaal MS Fonds financiert dit project, omdat het Landelijk MS Netwerk de multidisciplinaire zorg voor mensen met MS wil verbeteren. Meld u als zorgdeskundige kosteloos aan op www.msnetwerk.nl.


Meer online

Volg ons op