Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nationaal MS Fonds » Activiteiten » Verslagen » MS Contactweek 2010

Verslag MS Contactweek Elsloo 2010

De contactdagen in Elsloo (Friesland) zitten er al weer op en wederom kijken de deelnemers terug op een geslaagde week. Het thema “Bewegen” was dit jaar weer een uitdaging en de deelnemers zijn, zowel mentaal als fysiek, op allerlei manieren in beweging gekomen.

Onze gespreksleider/themabegeleider, Pauline van den Berg, had dit jaar een afwisselend programma voor ons. Het thema ‘bewegen’ werd op een veelzijdige manier uitgewerkt. Van het gezamenlijk maken van een lied tot een stukje instrumentale improvisatie. En van gespreksgroepen met prikkelende vragen tot een mooie natuurwandeling waar inspiratie, inspanning en ontspanning een juiste afstemming bereikten. Verder was er een zwembad met sauna aanwezig, waar veel gebruik van is gemaakt.

Lotgenotencontact

Het was weer een leuke afwisselende week, waar het belang van een meerdaags lotgenotencontact gebleken is. Want ieder mens is anders en zo ook het verloop van MS, maar je komt altijd weer gezamenlijke praktische raakvlakken tegen. Je kunt voor de oplossingen van de problemen die je met een ziekte ervaart, eigenlijk het beste terecht bij een ervaringsdeskundige.

altDe beste ervaringsdeskundige is toch een lotgenoot. Je kunt niet alleen je problemen delen met anderen, maar zeker ook je oplossingen. Naast het programma zijn er momenten om gewoon eens even lekker met een lotgenoot bij te kletsen, elkaar goede tips te geven of ervaringen uit te wisselen.

Tot slot, namens alle deelnemers die dit jaar in Elsloo waren, willen we de vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet en goede zorgen, om er voor ons een leuke, zinvolle en verzorgde week van te maken.


Door: Ed van Lente

Meer online

Volg ons op