Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Persberichten

Persberichten

Persbericht 25 mei 2011

Nieuwe film: IK KAN LEVEN MET MS

25 mei is het Wereld MS Dag. Op deze dag presenteert het Nationaal MS Fonds de film “Ik kan leven met MS”. Vier mensen met verschillende beloopsvormen van MS zijn gefilmd in het dagelijks leven. De film inspireert uit te gaan van mogelijkheden en informeert over de verschillende gezichten van MS.

Diagnose MS
Als mensen van hun behandelend neuroloog te horen krijgen dat ze MS hebben, overvalt vaak een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het soms een opluchting dat nu eindelijk een naam gegeven wordt aan die vage klachten. En aan de andere kant overweldigt een gevoel van angst voor een toekomst waarin de rolstoel en afhankelijkheid een permanente rol spelen. Die angst heeft een negatief effect op het ziektebeloop. Angst verstart en brengt stress met zich mee.

De film “Ik kan leven met MS” heeft als doel om die angst en stress te verminderen, want de film laat zien dat je ook met MS een prettig leven kan hebben. Met MS kan je soms ook blijven werken, sporten of een sociaal leven behouden.

Goede voorlichting
Deze film is voor een ieder met MS geschikt. Ook kan de film ingezet worden als voorlichtingsmateriaal voor het algemene publiek dat nog steeds een verkeerd beeld heeft van MS. MS is namelijk geen spierziekte en met MS kom je zeker niet altijd in een rolstoel terecht. MS is een ziekte met meer gezichten. Door die misvattingen ervaren veel mensen met MS dagelijks onbegrip vanuit de directe omgeving en de samenleving.

De film is in het kader van het nieuwe CAN DO behandelprogramma gemaakt. Het nieuwe behandelprogramma voor mensen met MS heeft dezelfde doelstelling als de film: kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

De film is te bestellen bij het Nationaal MS Fonds: www.nationaalmsfonds.nl, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of T: 010 – 59 198 39.


Persbericht 6 juli 2011

Met MS vierdaagse lopen

Een groep mensen met de ziekte Multiple Sclerose gaat van 12 t/m 15 juli vier dagen 30 km per dag lopen tijdens de Apeldoornse vierdaagse. Een enorme prestatie. Niet alleen fysiek maar ook geestelijk, want zij krijgen steeds te horen: Jij kan dat toch niet met MS?

Al maanden is deze groep aan het trainen om in een zo goed mogelijke conditie te komen en het lopen van 30 km per dag te ervaren. Het is soms enorm zweten, blaren doorprikken en vooral doorzetten. Maar deze groep is hecht geworden en gaat er helemaal voor.

De missie van deze groep is de buitenwereld laten zien dat je met MS nog steeds prestaties kan neerzetten. Uitgaan van mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Dit staat in scherp contrast met het maatschappelijke beeld over MS als ziekte waarbij de rolstoel altijd een rol speelt.
Multiple Sclerose is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel met meer gezichten.
Deze groep sportievelingen is daar het bewijs van.

Volg deze groep en de prestatie op http://4daagsemetms.wordpress.com/


Meer online

Volg ons op