Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.

Verslag MS150 Fietstourtocht 2008

altOp 17 mei jl. is de 3e editie van de MS 150 in Friesland verreden! Deze sponsor fietstocht bestaat dit jaar uit 2 afstanden, 1 van 120 km en 1 van 30 km (samen 150 km).

De MS 150 is niet nieuw maar wordt al sinds jaar en dag gereden in de USA. Iedere staat in Amerika heeft een eigen MS 150! De hoofdorganisatie van de MS 150 in Houston is enorm enthousiast dat deze tocht ook naar Nederland gehaald is.

De komst van MS150 naar Nederland

Het idee is ontstaan van vrienden die 15 jaar geleden studiegenoten van elkaar waren in Delft. Eén van die studenten woont nu in Houston in Amerika: Daan Veeningen (36) kreeg 4,5 jaar geleden plotseling tekenen van MS. Daan rijdt ieder jaar mee met de MS 150 in Houston, Texas.

Een aantal vrienden van hem zijn een paar keer naar Houston gevlogen om de MS 150 ook in Texas mee te rijden, tot één van hen op het idee kwam om ook eens iets dergelijks in Nederland te organiseren: dat scheelt vliegtickets!

Zo is de MS150 in Nederland geboren.


altDaan was dit jaar ook aanwezig, samen met zijn ouders en broers. Voor hem wordt het zo bijna een familiereünie. De rit was volgens Veeningen fantastisch. “De organisatie is gewoon perfect. De routekaart is duidelijk en we fietsen langs zeven elfsteden. Daar moeten we ook stempelen. Al die vrijwilligers zijn enthousiast, echt geweldig.”

Het weer zat niet mee, helaas. De enige dag die week waarop het zélfs in Friesland regende. Ondanks 26 afzeggingen, vanwege het slechte weer, verschenen er ook niet aangemelde deelnemers aan de start. In totaal hebben 55 fietsers deelgenomen.

Stempelposten

Om 10.00 uur kon de 120 kilometer in Sibrandabuorren van start!

De 7 stempelposten, bemand door vrijwilligers, stonden in Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum en Bolsward. Helaas was, ook voor hen, het weer niet ideaal!

De fietsers moeten zelf sponsors zoeken en de grootste “fundraiser” ontvangt een geheel verzorgde reis voor twee personen naar de Amerikaanse MS 150 in Texas.

alt Tim Kuppens, van Tim RVS Design, is de grootste “fundraiser” geworden. In totaal heeft hij € 4750,00 opgehaald. Hij zal in april 2009 deelnemen aan de MS 150 in Houston.
Een halve Elfstedentocht door de Zuidwesthoek van Friesland voor het Nationaal MS Fonds. Het resultaat mag er zijn; de gesponsorde fietsers brengen uiteindelijk € 23.000 bijeen.

Fietsers, sponsors en vrijwilligers: BEDANKT!

Foto-impressie

Sponsors

altaltaltaltaltalt

Meer online

Volg ons op