Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nationaal MS Fonds » Activiteiten » Verslagen » Lutgerdina 2010

Verslag zeilvierdaagse Lutgerdina 2010

altEnkhuizen, daar begon het avontuur.

Mee gingen: 1 schipper, 2 matrozen, 6 vrijwilligers en 10 deelnemers. Na wat instructies van de schipper en de matrozen, besloten we waar we heen wilden varen. Het werd Stavoren, via het IJsselmeer met windkracht 7.

Sommigen werden onderweg al wat zeeziek met die golven, maar zich toch goed gehouden tot Stavoren. Daar zijn we aangemeerd en nog even aan wal gegaan. We hebben het dorpje bekeken en het standbeeld van het vrouwtje van Stavoren bewonderd, waar sommigen ook mee op de foto gingen.

altDe volgende dag zouden we het IJsselmeer weer oversteken om naar Den Oever te gaan om, hoe jammer ook, een deelnemer aan wal te brengen. Vervolgens zijn we via de Afsluitdijk naar Harlingen gevaren.

We waren ondertussen al aardig gewend aan de boot en konden de zeilen goed bedienen. Tijdens het zeilen kregen we broodjes en soep, dat ging er wel in na al dat werken. Besloten werd dat we via Harlingen naar Friesland zouden gaan, dat zou hard werken worden.Taart bakken

De schipper had er vertrouwen in dat wij dit aankonden. Iedereen kreeg een vaste taak op de boot. Het verlaten van je plaats/taak was geen optie, consequentie was een taart bakken!

altOm de haverklap moesten de zeilen omhoog en weer omlaag door al die bruggen in Friesland.

Maar wat konden we genieten van het uitzicht en het weer, wat geweldig was! In de haven Heegerwâl maakten we ons klaar voor de laatste nacht. Nog een potje wolven spelen onder het genot van een hapje en een drankje, maar toen was de koek toch echt op voor sommigen.

De volgende dag weer richting Enkhuizen, alles weer inpakken en de boot werd ook nog even goed geschrobd voordat we in de haven aankwamen. Iedereen vond het een mooie en leuke reis!

Door: Charissa van der Aar

Meer online

Volg ons op