Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Help mee » Ik kom in actie » Huidige acties

Vele mensen komen in actie voor het Nationaal MS Fonds. Wij zijn een ieder dankbaar die voor het Nationaal MS Fonds in actie komt. Dankzij deze acties worden wij in de gelegenheid gebracht meer te besteden aan onderzoek, voorlichting en coaching. Wil je jouw actie aanmelden of wil je meer informatie over het op gang brengen van een actie? Neem dan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. met ons op!

Huidige acties:

alt

Scootmobieltocht
"ik ben Rik, ik ben ms patient en ik wil graag wat geld genereren voor het MS Fonds. voor onderzoeken om MS de wereld uit te krijgen. Vandaar dat ik op 26, 27, 28 augustus een scootmobieltocht ga doen. Van Amsterdam naar Maastricht en van Maastricht naar Meppel en van Meppel via Groningen naar Amsterdam dit is een tocht van +- 1000 kilometer. Graag wil ik zo veel mogelijk geld ophalen. dus als u zich eigen geroepen voelt doneer zo veel mogelijk. U kunt mijn blog volgen via facebook 'MS in actie MS fonds'. Quingo scootmobiel ondersteunt deze actie van Rik.

alt

Rock Da Rim Summer League steunt Nationaal MS Fonds
Op 10 juli gaat de derde editie van de Rock Da Rim Summer League van start in Eindhoven. DJ’s verzorgen de muziek, er zijn showcases van verschillende urbansports en dansoptredens. En een uitgebreide barbecue kan natuurlijk ook niet ontbreken. Dit jaar is de Summer League verbonden aan een goed doel: het Nationaal MS Fonds. Rock da Rim oprichter Taro Merkman: “In 1993 kreeg mijn vader de diagnose Multiple Sclerose (MS). Dat heeft een enorme impact op het hele gezin gehad. Ik vind het belangrijk dat er meer bekendheid aan deze slopende ziekte gegeven wordt. Er is nog steeds veel onbekend over MS. Waardoor wordt MS veroorzaakt? En hoe kunnen we het genezen?” Daarom gaat een deel van de opbrengst van de Summer League naar het Nationaal MS Fonds. Ook kunnen deelnemers en supporters tijdens de wedstrijden een donatie in de oranje collectebus doen.

alt

Wij zijn een groepje van 4 mensen met MS (en eentje met een onbekende NAH) die op donderdagochtend sporten onder begeleiding van Praktijk voor Fysiotherapie de Veste. Wij wonen in Brandevoort een wijk in Helmond. Tussen Helmond en Eindhoven ligt het gebied de Gulbergen, met een dierentuin en een golfbaan, maar ook een “berg”. Van veel mensen hebben we gehoord dat het uitzicht vanaf de berg prachtig moet zijn. Maar niemand van ons is ooit bovenop geweest. Al pratende over dit mooie uitzicht, ontstond het idee om met onze groep deze “berg” te gaan beklimmen. Op 14 juli gaat het gebeuren. Via een 1km lang pad met 4% helling gaan we met zijn allen de “Gulbergen Challenge” lopen, waarbij de opbrengst natuurlijk ten goede komt van het Nationaal MS Fonds. Actiepagina


Geld sparen voor het Nationaal MS Fonds door afvalscheiding bij ‘Afval loont’

altHet Nationaal MS Fonds doet sinds kort mee aan ‘Afval loont’. Bij ‘Afval loont’ kunnen inwoners, scholen, kerken, verenigingen en andere instellingen geld verdienen met gescheiden afval. Bovendien zorgen zij door de afvalscheiding voor meer hergebruik en het sparen van de natuur.
Wij hebben als fonds afval dat wij kunnen inleveren, maar jij hebt thuis natuurlijk ook veel afval. Wij roepen je daarom op om al je gescheiden afval in te leveren bij ‘Afval loont’ ten gunste van het Nationaal MS fonds. Geef bij het inleveren van afval a.j.b. aan dat je dit doet voor het Nationaal MS Fonds. Alleen dan wordt de waarde van het afval toegekend aan het fonds.
Je kunt de volgende afvalsoorten inleveren ten gunste van het fonds:
Voor meer informatie: www.afvalloont.nl

alt

Kappersbeurt voor het goede doel
Zaterdag 25 juni 2016 organiseert Kappersschool Le Marquis in Bergen op Zoom een open dag: “Op deze dag willen wij ons graag inzetten voor een goed doel, onze keus is gevallen op een goed doel voor de ziekte MS. Dit omdat één van onze leerlingen haar moeder MS heeft en wij dit een goede keus vinden voor deze dag. Op deze dag zullen de leerlingen van de kappersschool klanten knippen voor € 5,-. De klanten kunnen vooraf al een afspraak maken, maar we staan ook open voor mensen zonder afspraak.” http://www.kappersschool.nl/

altTank&Schenk ook in 2016
Verschillende tankstations in het land zijn aangesloten bij de actie “Tank&Schenk”. Wanneer je bij een Tank&Schenk-deelnemer je benzine tankt, ontvang je punten aan de hand van de getankte liters. Deze punten kun je schenken aan een goed doel naar keuze. Het Nationaal MS Fonds is een keuzemogelijkheid en daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee.
In 2015 is er bij al de deelnemende stations van Tank en Schenk € 1.209 euro aan het Nationaal MS Fonds gedoneerd. De actie loopt door in 2016. Kijk snel op de website van de actie welke tankstation zijn aangesloten: www.tankenschenk.nl

alt

Mark sport voor MS

Nadat bij mijn vriendin in 2008 MS is geconstateerd heeft dit ons leventje wel even op ze kop gezet.

Nu een paar jaar verder hebben wij alles weer aardig op de rails.
Sinds januari afgelopen jaar ben ik begonnen met hardlopen, en wat is er nou mooier dan met mijn sportieve inzet geld in te zamelen voor het goede doel.
Mijn streven is om de Schutz marathon van Hoorn te gaan lopen en wel op 5 juni 2016.
Tot die tijd hoop ik een mooi bedrag te gaan verzamelen mede door jullie hulp

Ga naar de actiepagina van Mark

Acties gedurende het gehele jaar:

altRennen voor MS

De zus van Erik Scholte heeft MS. Zij kan nog voldoende bewegen, lopen en fietsen maar het blijft onvoorspelbaar, dus is bij haar net als alle andere MS patiënten de toekomst onzeker. Dit is voor Erik de reden om met ´zijn´ sport hardlopen geld op te halen voor het Nationaal MS Fonds. Voor iedere kilometer die Erik loopt draagt hij €0,05 af aan het Nationaal MS Fonds. Veel succes Erik!

Ga naar de actiepagina van Erik

Meer online

Volg ons op