Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Ervaringen met acupunctuur

Ervaringen met acupunctuur

Mia (38 jaar) en Leo (54 jaar) werden reeds met succes behandeld. Mia heeft MS en moest ’s nachts meerdere malen uit bed om te plassen, soms wel vijftien keer. Behalve aan MS, leed ze daardoor ook aan chronisch slaaptekort. Leo, eveneens MS-patiënt, moest overdag heel vaak naar de wc, zonder dat hij zijn blaas kon ledigen. Omdat het overdag niet lukte, moest hij er ‘s nacht vaak uit.

Electroacupunctuur op twee puntjes

Nadat ze geen baat hadden bij de conventionele medische behandelingen, werden ze op aanraden van de huisarts doorgestuurd voor een acupunctuurbehandeling. Mia en Leo hadden aanvankelijk moeite met de idee. Zou het pijn doen? En zou het wel werken, die acupunctuur? Maar pijn doet het niet. Daarbij worden de welbekende naaldjes op 2 punten in het onderbeen aangebracht, waarna via die naalden ongeveer een half uur lang kleine stroomstootjes worden toegediend.

Effecten

Mia krijgt nu sinds 6 weken een behandeling. Ze hoeft er ’s nachts zelden nog uit en overdag heeft ze veel meer energie. Leo heeft na een aantal behandelingen een apparaatje meegekregen waarmee hij zichzelf kan behandelen. Sindsdien kan hij weer gewoon overdag plassen in plaats van ‘s nachts. De behandeling heeft de klachten van Mia en Leo dus aanzienlijk verminderd en hun levensvreugde verhoogd.

Meer informatie over acupunctuur

Meer online

Volg ons op