Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Meer informatie

Meer informatie

Normaal gesproken wordt een nieuw medicijn ontwikkeld door een farmaceutisch bedrijf, vervolgens goed- of afgekeurd na wetenschappelijk onderzoek en dan op de markt gebracht. Het bewijs voor de werkzaamheid moet dan al zijn geleverd. In het geval van Medicinale Cannabis is dat heel anders gegaan. Hoewel de farmaceuten er tot nu toe geen heil in zagen om cannabis te ontwikkelen als volwaardig medicijn, was er een grote groep patiënten die beweerde dat Medicinale Cannabis hun klachten verminderd.

Het betrof vooral mensen met MS, HIV/AIDS en chronische pijn. Hoewel deze groep decennialang niet erg serieus is genomen, heeft hun constante lobby er uiteindelijk voor gezorgd dat Medicinale Cannabis in enkele landen weer op de agenda kwam te staan. Daarnaast is er een toenemende hoeveelheid wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat het menselijke lichaam wel degelijk te behandelen is met stoffen afkomstig uit de cannabis plant.

Vergoeding

De beslissing om Medicinale Cannabis te vergoeden ligt bij de zorgverzekeraar. Informeer daarom bij uw zorgverzekeraar over het vergoedingsbeleid. Helaas staan zorgverzekeraars niet altijd open voor het gebruik van cannabis als medicijn. Zorg daarom dat u goed geïnformeerd bent over de huidige stand van zaken omtrent Medicinale Cannabis. Het BMC kan u helpen aan informatie over de huidige stand van zaken.

Informatie

Bureau Medicinale Cannabis
De cannabisapotheek
International Association for Cannabis as Medicine

Meer online

Volg ons op