Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home

Zeilvierdaagse Lutgerdina

De Lutgerdina

altHeerlijk zeilen, pittoreske havens bezoeken, droogvallen op het Wad, voor anker liggen onder een prachtige sterrenhemel, nacht zeilen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. De Lutgerdina, voor ingewijden ‘de Lut’ is een unieke tweemastklipper die volledig is aangepast voor mensen met een handicap. Het schip is volledig rolstoeltoegankelijk, de gangboorden zijn extra breed gemaakt en nagenoeg alle zeilen zijn vanuit de rolstoel te bedienen. Een modern hydraulisch stuursysteem stelt zeilers met een geringere arm- of handfunctie toch in staat om de Lut op eigen kracht te besturen.

altWanneer je met de lift benedendeks gaat, kom je uit in de sfeervolle salon met open keuken. Hier worden de maaltijden gezamenlijk bereid en genuttigd. Op andere momenten biedt deze ruimte een uitstekende gelegenheid om de ‘stoere verhalen’ met elkaar uit te wisselen.
De accommodatie op de Lutgerdina biedt plaats aan maximaal 20 gasten, waarvan max. 7 rolstoelgebruikers. Je overnacht in een van de 4 tweepersoonshutten of 3 vierpersoonshutten, allen voorzien van warm en koud stromend water en verwarming. Een tillift, in hoogte verstelbare bedden en ruime aangepaste douche- en toiletruimten staan garant voor het noodzakelijke comfort.

"Ik heb op de Lut mijn grenzen verlegd en ik ging met veel positieve energie naar huis!" Bernadette

Impressiefilmpje Zeilvierdaagse Lutgerdina

Praktische informatie

altEen vakantie op de Lutgerdina is meer dan luisteren naar het bruisende water en het voelen van de wind door je haren. De Lut biedt een unieke gelegenheid om de dagelijkse beslommeringen even te vergeten en samen met gelijkgestemden een actieve en onvergetelijke tijd te hebben.
Het Nationaal MS Fonds is blij om 1 keer per jaar een zeilvierdaagse te kunnen organiseren op de Lutgerdina voor mensen met MS. Het is vaak hard werken met elkaar aan boord! Bijna al het werk op de zeilboot (zowel bovendeks als benedendeks) wordt gedaan door de deelnemers met ondersteuning van de vrijwilligers van het Nationaal MS Fonds. Deelnemers worden ingedeeld in een corvee voor de dagelijkse huishoudelijke taken. Samen zorg je voor het eten, de afwas etc. Ook zijn er altijd verzorgende en verpleegkundige vrijwilligers aanwezig die je bijvoorbeeld kunnen helpen met je dagelijkse verzorging als dat nodig is.

alt
Datum: 14 t/m 17 mei 2018
Opstapplaats: Hellevoetsluis, Zuid-Holland
Kosten: € 100 per persoon

De zeilvierdaagse op de Lutgerdina is volgeboekt. Je kunt je niet meer voor deze activiteit aanmelden.
 

Let op! Als je vorig jaar ook mee bent geweest, kun je je dit jaar niet voor dezelfde activiteit aanmelden. Nieuwe deelnemers hebben voorrang.

Deelnemers dienen zelf zorg te dragen voor een reis- en annuleringsverzekering. Wij retourneren geen geld bij afzegging.

Meer online

Volg ons op