Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » FAQ » Arbeidsdeskundige » Wat moet ik doen als ik het gevoel heb dat het gesprek met het UWV afwijkt van het verslag

Wat moet ik doen als ik het gevoel heb dat het gesprek met het UWV afwijkt van het verslag

Een verzekeringsarts van het UWV adviseert niet over een ontslagaanvraag, dat doet de arbeidsdeskundige.


Een verzekeringsarts van het UWV adviseert niet over een ontslagaanvraag, dat doet de arbeidsdeskundige. De arbeidsdeskundige overlegt met alle betrokken partijen zoals werkgever en jijzelf, inzake eventuele re√Įntegratiemogelijkheden en deelt zijn advies/conclusie aan alle betrokkenen mede. Het UWV werkbedrijf stelt je dan vervolgens weer in staat om daarop te reageren. Tegen een beslissing inzake aanvraag ontslagvergunning staat geen beroep open. Als je meent dat een en ander niet correct verloopt adviseer ik je dringend om arbeidsrechtelijke ondersteuning in te schakelen. Je kan daarbij denken aan vakbond, rechtsbijstandverzekering of zelf een advocaat in de arm nemen.

Als het gaat om een ontbinding via de kantonrechter, ben je altijd in staat om via de advocaat de nodige informatie aan de rechtbank voor te leggen. De kennelijke visie van de verzekeringsarts inzake het al dan niet full-time werken, kan een relatie vertonen met de WIA beoordeling. In dat geval zal er ook een arbeidsdeskundige bij betrokken worden. Daartegen bestaat echter altijd de mogelijkheid om bezwaar en beroep tegen aan te tekenen. Wellicht is het handig om contact met de verzekeringsarts op te nemen, teneinde alles nog eens goed uit te laten leggen.

Tenslotte vermeld ik tevens nog dat je niet bang hoeft te zijn dat je iemand van het UWV tegen je in het harnas jaagt, zodat je daar op een later tijdstip nadelen van zou ondervinden. De betrokken medewerkers, arts en arbeidsdeskundige zijn onafhankelijke beoordelaars die uitsluitend de regels toepassen. Hierop kunnen zij ook worden aangesproken aangezien zij zich dienen te houden aan een professioneel statuut, registerschap en certificering.

Meer online

Volg ons op