Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » FAQ » Arbeidsdeskundige » Kan ik mijn werk als verpleegkundige met MS weer oppakken?

Kan ik mijn werk als verpleegkundige met MS weer oppakken?

Ik heb geen ervaring met MS-patiënten die hun werk als verpleegkundige hervatten. Daarnaast is het zo dat de eventuele gevolgen van MS voor iedereen zeer verschillend kunnen zijn.


Misschien heb jij specifieke klachten, of misschien ondervind je nauwelijks of geen klachten. Zoals je zelf ook goed kunt inschatten, is het werk als verpleegkundige zowel fysiek, alsook psychisch, best zwaar te noemen. Vergeet daarbij niet dat je ook in meer of mindere mate onregelmatig zal moeten werken. Het is van belang om van jezelf zo goed mogelijk vast te stellen of je beperkingen ondervindt ten aanzien van lichamelijke en/of geestelijke belasting. Op basis daarvan kan je een inschatting proberen te maken in hoeverre het werk als verpleegkundige haalbaar is.

Als je twijfels houdt over herintreding, kan je je ook eens oriënteren op andersoortige verpleegkundige functies, of andere in de bredere zin van de verzorging, waar je toch je kennis en ervaring kan gebruiken. Denk ook eens aan een functie als bedrijfsverpleegkundige, of bij de GGD, misschien als doktersassistente of een commerciële functie in een bedrijf van verzorgingsartikelen. Farmaceutische bedrijven kennen ook functies waar voor een verpleegkundige mogelijkheden kunnen zijn. Ook in de zorg zelf zijn veel aan verpleegkundige verwante functies die een beduidend lagere belasting betekenen.

Meer online

Volg ons op