Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » FAQ » Arbeidsdeskundige » Waarom blijf ik voor 30% in de WAO terwijl ik mijn salaris krijg voor die 77% die ik werk?

Waarom blijf ik voor 30% in de WAO terwijl ik mijn salaris krijg voor die 77% die ik werk?

Als je voor een deel werkzaam bent bij de eigen werkgever, in wat voor werk dan ook, moet hij je in dienst houden voor dat werk wat je nu doet. Als hij passend werk ter beschikking heeft, moet de werkgever dit aanbieden en kan er ook geen ontbinding van de arbeidsovereenkomst aan de orde komen.


Vervolgens betaalt hij dan het salaris dat past bij die werkzaamheden. Dat zou dan kennelijk 77% salaris betekenen. Dat deel dat hij niet meer hoeft te betalen, leidt in het algemeen (niet altijd) tot een gedeeltelijke uitkering WAO.

In dit geval lijkt dat verschil 23%, ofwel een uitkeringsrecht WAO van 15 tot 25%. Deze gedeeltelijke uitkering dekt echter de inkomensteruggang slechts voor 14 %. Ingevolge de CAO is de werkgever dan verplicht om nog een tijd, kennelijk een jaar, aan te vullen tot het volledige loon. Na dat jaar val je terug op het salaris voor het huidige werk, met daarnaast dus die gedeeltelijke WAO uitkering. De aangegeven 30% WAO kan ik zonder aanvullende informatie niet plaatsen.

Meer online

Volg ons op