Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » FAQ » Arbeidsdeskundige » Ik heb nu een tijdelijk contract. Mijn directe baas en de bedrijfsarts weten van de MS, maar P&O niet. Wanneer moet ik hen dit vertellen?

Ik heb nu een tijdelijk contract. Mijn directe baas en de bedrijfsarts weten van de MS, maar P&O niet. Wanneer moet ik hen dit vertellen?

Als zowel de direct leidinggevende, als ook de bedrijfsarts op de hoogte zijn van de het feit dat MS aan de orde is, kan worden gesteld dat "de werkgever" dus op de hoogte is van de diagnose.


P&O hoeft dan niet ingelicht te worden; de werkgever is immers al op de hoogte gesteld. Er kan dan ook niet achteraf door de werkgever een verwijt worden gemaakt dat de diagnose niet kenbaar is gemaakt.

Voor alle duidelijkheid vermeld ik nog dat P&O gezien dient te worden als adviseur van de leidinggevende en maakt in een dergelijke situatie (over het algemeen) niet de dienst uit. Sowieso geldt dat er geen verplichting is om welke ziekte dan ook spontaan kenbaar te maken, tenzij daar naar gevraagd wordt hetgeen (overigens in de lijn van een aanstellingskeuring) wettelijk niet is toegestaan. Dit tenzij het evident is dat de ziekte het werk onmogelijk maakt.

Meer online

Volg ons op