Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Behandelen » Revalidatie » Fysiotherapie

Fysiotherapie

Blijf in beweging!


In het verleden werd mensen met MS aangeraden om het met al hun bezigheden rustig aan te doen en passieve behandelmethoden waren de regel. Sinds een paar jaar worden mensen met MS door deskundigen geadviseerd om in alle opzichten een zo actief mogelijk leven te leiden.

Tegenwoordig is de strategie van fysiotherapie dan ook gebaseerd op het onderhouden en verbeteren van de verschillende functies, zoals mobiliteit, spierkracht en coördinatie (evenwicht en balans). Als de mate van activiteit wordt aangepast aan iemands individuele kracht en mogelijkheden, terwijl uitputting wordt vermeden, dan kan dit bijdragen tot het verbeteren van de algehele conditie. Hetgeen weer een positieve invloed op MS heeft.

Fysiotherapie kan belangrijk zijn, zeker wanneer er stoornissen zijn in het bewegingsapparaat, bijvoorbeeld bij krachtsverlies in de armen en de benen, bij spasmen en bij coördinatie- of evenwichtstoornissen. Het is van groot belang om de goedwerkende functies zo lang mogelijk in stand te houden.

Fysiotherapie kan afzonderlijk en individueel gericht toegepast worden, maar kan ook onderdeel zijn van een uitgebreid revalidatieprogramma.

.

Meer online

Volg ons op