Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Behandelen » Remmende medicaties

Remmende Medicaties

Er zijn op dit moment middelen voorhanden die het ziekteproces vertragen en eventuele verslechteringen tot het minimum beperken. Deze medicaties kunnen doorgaans invloed uitoefenen op ons immuunsysteem en hierdoor de ziekte ‘op een ander spoor brengen’.

Vaak worden deze middelen in een zo vroeg mogelijk stadium van het ziekteproces voorgeschreven door de neuroloog om verergering te voorkomen.


De meest voorgeschreven remmende medicaties:

Interferon-Beta (Betaferon, Avonex, Rebif)alt

Copaxone (Glatirameer acetaat)

Tysabri (Natalizumab)

Gilenya (Fingolimod)

Therapietrouw

Het is bekend dat deze medicaties de tijd nodig hebben om goed te werken. Vaak merkt u pas veranderingen na enkele maanden. Hier is dus belangrijk dat u niet na een paar weken ermee stopt. Therapietrouw is erg belangrijk voor het maximale resultaat. Overleg sowieso altijd met uw behandelend arts voordat u met een medicatie stopt. Voordat u met een remmende medicatie begint kunt u met behulp van de checklist van het Nationaal MS Fonds uitzoeken wat voor u belangrijk is tijdens het gebruik. Wilt u bijvoorbeeld binnenkort zwanger worden? Blijven werken? Of gebruikt u andere medicatie? Wanneer u dit invult, kunt u de antwoorden samen met uw behandeld arts bespreken.

Meer online

Volg ons op