Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Behandelen » Behandelaars » MS Verpleegkundigen

MS Verpleegkundigen

altEen MS verpleegkundige is een belangrijke aanvulling op het bezoek aan de neuroloog. De neuroloog onderzoekt en behandelt mensen met MS op medisch terrein. De gespecialiseerde MS verpleegkundige beantwoord veel vragen over MS in het dagelijks leven. Tevens speelt ze een belangrijke rol bij de samenwerking tussen verschillende artsen, ze is de brug tussen arts en patient en de MS verpleegkundige kan een rol spelen bij wetenschappelijk onderzoek.

Verpleegkundig spreekuur
In de praktijk blijkt dat mensen met MS en hun directe omgeving veel behoeften hebben aan meer informatie en begeleiding bij het omgaan met MS in het dagelijks leven. De gespecialiseerde MS verpleegkundige kan hier een goede bijdrage aan leveren. Tijdens het spreekuur kunt u met praktische vragen over MS terecht bij de MS verpleegkundige. Zo kunt u spreken over het bijhouden van het huishouden, het vervoer en het gebruik van medicatie. Tevens kan de MS verpleegkundige de informatie die van de neuroloog verkregen is aanvullen en verduidelijken.

Afspraak maken
U kunt alleen een MS verpleegkundige bezoeken die in hetzelfde ziekenhuis werkzaam is als de neuroloog waar u onder behandeling bent. Het is niet mogelijk om onder behandeling te zijn bij een neuroloog in ziekenhuis A en gebruik te maken van een specifiek verpleegkundig spreekuur voor MS in ziekenhuis B. De informatieverstrekking bij de hulpvraag moet namelijk op elkaar afgestemd zijn.

Subsidie Nationaal MS Fonds opleiding MS Verpleegkundige
Het Nationaal MS Fonds subsidieert de opleiding tot MS Verpleegkundige omdat deze deskundigen vaak veel betekenen voor mensen met MS.

Meer online

Volg ons op