Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Behandelen » Anders » Feldenkrais » Ervaringsverhaal

Ervaringsverhaal van Marianne

Je bent op zoek naar houvast want MS zet de wereld op zijn kop! Je bent hevig ontdaan, ­alleen maar onrecht en onzekerheid. Er worden immers allerlei zeer waardevolle zaken afgepakt. Gevoelens als boosheid, angst, verdriet, verslagenheid en machteloosheid zijn onvermijdelijk. Is er nog wel een toekomst?

Ik heb allerlei soorten therapieën ondergaan, wat verwarrend is bij MS, omdat er perioden zijn dat het eigenlijk verbazingwekkend goed met je gaat, zodat je denkt nú heb ik de juiste therapie voor mijzelf gevonden. Helaas volgen er daarna weer slechte perioden, je bent de greep op je leven weer kwijt. Positieve en negatieve perioden wisselen elkaar af. Dit alles kost ontzettend veel energie. Je wilt zo graag behouden wat je nog hebt. Dit waren mijn gevoelens toen ik de eerste keer bij de Feldenkrais-therapeut binnenstapte.

Ik onderga nu ongeveer 5 jaar de Feldenkrais-therapie en als ik bewust stilsta bij mijn verleden, dan zie ik dat ik ontzettend goede resultaten heb bereikt. Er is in deze periode duidelijk herstel van de motoriek, de coördinatie en het evenwichtsgevoel. Mijn dagelijkse leven is een stuk aangenamer geworden, ik heb het vertrouwen in mijn lichaam weer teruggevonden.

Dit geeft nieuwe impulsen aan mijn leven, die mij positieve energie geven. Ik kan de ervaringen en goede adviezen die ik tijdens de therapie ervaar, nu steeds beter in mijn levenspatroon toepassen, wat goede ondersteuning geeft. Er is weer balans in mijn leven.

Na een Feldenkrais-sessie voel ik de vermoeidheid altijd toenemen. Het gevolg is dat ik dan constant loop te geeuwen. Het proces van de MS gaat uiteraard door, maar ikzelf ervaar dat het herstel na een Schub telkens weer fantastisch verloopt. Door dan zeer accuraat te handelen, ervaar ik dat er zeer snel verbeteringen optreden.

Ik heb 100% vertrouwen in mijn Feldenkrais-therapeut die deze therapie bijzonder goed beheerst. Ik sta er telkens weer versteld van, als ik bij hem kom met een lichamelijke klacht, hij exact weet hoe dit aan te pakken. Dit getuigt van een grote anatomische onderlegging. Mijn ervaring is, dat ik veel meer baat heb bij het brengen van een bezoek aan deze Feldenkrais-therapie, dan een bezoek aan mijn neuroloog.

Deze beleving, die ik zo ervaar, wil ik aan niemand onthouden!

Marianne van Loon

Meer online

Volg ons op