Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Behandelen » Aanvalstoppende medicaties » Gammaglobuline

Gammaglobuline

Een Gammaglobuline behandeling kan bij Relapsing Remitting MS terugkerend worden ingezet als "onderhoudstherapie" of eenmalig om een aanval te stoppen.

Werking

Normaal gesproken produceren onze immuuncellen (B-lymfocyten) gammaglobuline. Omdat het immuunsysteem bij mensen met MS verstoord is produceren deze cellen te weinig Gammaglobuline, waardoor het lichaam vatbaarder wordt voor infecties.
Het toedienen van Gammaglobuline, dat wordt gewonnen uit donorbloed, kan dit tekort opvangen en hierdoor het immuunsysteem versterken.

Behandeling

Via een infuus krijgt u om de 3 tot 6 weken een behandeling. Een behandeling duurt ongeveer 2 uur en vindt vrijwel altijd in het ziekenhuis plaats. De hoeveelheid gammaglobuline en de regelmaat waarmee het gegeven wordt, verschilt per persoon. De effectiviteit moet blijken uit een afname van uw klachten.

Bijwerkingen

Bij het te snel toedienen van Gammaglobuline kunnen er overgevoeligheidsreacties optreden. Huidreacties op de injectieplaats. Griepachtige verschijnselen en een gevoel van algehele malaise.

AchtergrondinformatieMeer online

Volg ons op