Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Behandelen » Aanvalstoppende medicaties

Aanvalstoppende Medicaties

Een MS aanval komt uiteindelijk vanzelf tot stilstand. Bij de een duurt dit een paar dagen, bij de ander kan dit weken tot maanden duren. Dit is afhankelijk van het individu en de ernst van de aanval. Om een aanval te stoppen kan er een medicatie ingezet worden. Sommige neurologen wachten namelijk liever niet op het moment dat de aanval vanzelf stopt.

Na een MS aanval volgt er een periode van herstel. In hoeverre de klachten weer herstellen is vooraf niet te voorspellen. Over het algemeen blijven er restverschijnselen over. Deze restverschijnselen zijn vaak op lange termijn nadrukkerlijker aanwezig dan aan het begin. Dit is afhankelijk van de plaats in het centrale zenuwstelsel en of daar al meerdere ontstekingen hebben plaatsgevonden in het verleden.

Uit onderzoek blijkt dat een aanvalstoppende medicatie het meeste effect heeft op de Relapsing Remitting beloopsvorm, omdat deze vorm aanval- en herstelmomenten kent. Mensen met progressieve MS kunnen kortdurend baat hebben bij aanvalstoppende medicatie.

Meest voorgeschreven aanvalstoppende medicaties:

Methylprednisolon

Gammaglobuline

Meer online

Volg ons op